Hirdetés

Gyors A4-es irodai mono multifunkciós gép a Xeroxtól

A Xerox bemutatta az irodai (kisvállalati) munkára szánt WorkCentre család legújabb masináját, a 4265 jelzésű monokróm A4-es lézeres, multifunkciós (nyomtatás, scannelés, másolás és egyes modelleknél fax üzemmódra képes) készüléket, amit kifejezetten a hatékonyságra gyúrtak ki. Ez a jellemző igaz a gép teljesítményére, működésére és üzemeltetési költségeire egyaránt, ami különösen fontos az olyan irodába szánt típusoknál, amelyek rendszeres havi 10-25 000 oldal terhelhetőséggel bírnak. Ami a nyomtatási sebességet illeti, az első lappal 8 másodperc alatt készül el a WorkCentre 4265, ezt követően pedig 53 lap/perces tempót diktál. A scannelés hasonlóan gyors, 70 oldal/perces teljesítményt ad meg a gyártó.

A nyomtatórész alap 620 lapos papírkapacitása akár 3240 lapig is bővíthető, így a feltöltésére ritkán kell időt szakítani, de mégis előfordulhat, hogy más megfelelő média hiánya vagy egyéb probléma miatt megakad a munka. Legalábbis ez volt eddig a gyakorlat, a „Print Around” funkció bekapcsolásával viszont a gép elraktározza azt a feladatot, amelyet nem tud végrehajtani, majd a következő nyomtatási munkát előreveszi egészen addig, amíg a függőben hagyott munka előtti akadály megszűnik.


[+]

De nem csak ez növeli a hatékonyságot, hanem a berendezés kezelhetősége, köszönhetően a 7”-es színes érintőkijelzőnek, valamint a megosztási lehetőségek, például a „szkennelés és e-mail küldés”, vagy a „szkennelés és a felhőbe feltöltés” opciók. Mindezt persze csak a megfelelő hitelesítő és biztonsági funkciók mellett, amire most is odafigyeltek, hogy lehetőség szerint ne kerüljenek a továbbított a dokumentumok illetéktelen kezekbe. A WorkCentre 4265 esetében a költséghatékonyság is fontos szerepet játszott, így a korábbi, hasonló kategóriás készülékeikhez képest csökkentették az energiafelhasználást, és persze a különálló festékkazetta itt is visszaköszön.

A készülék alapkiépítésben 1 GHz-es processzorral, 2 GB memóriával, 320 GB-os merevlemezzel és Gigabit Ethernet vezérlővel érkezik (USB 2.0 alapfelszereltség), az opcionális kiegészítők között pedig fellelhető az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi vezérlő és az egypozíciós tűzésre képes munkabefejező is. A vállalat a gép hazai árát nem közölte, de az ajánlott végfelhasználói ár a tengerentúlon 3500 dollárról indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xerox

Előzmények

Hirdetés