Windows blog: Atari klasszikusok HTML5-ben

Az Atari, valamint a Microsoft saját böngészője, az Internet Explorer együttműködésének hála ezután már az interneten is élvezhetjük azokat az örökzöld  játékklasszikusokat,  melyek a PC korszak (h)őskorában lenyűgözték a felhasználókat. A világ talán egyik legismertebb interaktívjáték-fejlesztője a redmondi céggel karöltve elindította az Atari Arcade portált, melyen keresztül a HTML5-ben újraírt játékok újdonsült grafikával, új funkciókkal és játékmenettel kecsegtetnek az ide látogatók számára.

Természetesen nem maradhatott ki a legnépszerűbb közösségi oldalak integrálása sem, így Facebookon és Twitteren keresztül is megoszthatjuk eredményeinket. Ugyan az Atari Arcade-et főképp Internet Explorerre optimalizálták, minden más böngészőn is tökéletesen működik, habár az IE-ben reklámmentes felülettel garantálják a tökéletes játékélményt.

Az Atari működésének negyvenedik évfordulója, valamint az Internet Explorer 10 egyre közeledő megérkezése tökéletes alkalom arra, hogy olyan méltán híres játékokat lehessen feleleveníteni, mint az Asteroids, Pong, Lunar Lander, Missile Command, Centipede. Néhány játék új felületet és frissített játékmenetet kapott: a felhasználók mostmár egymás ellen is tudnak játszani, valós időben, magas pontszámokért, például olyan kedvelt játékokat, mint a Breakout vagy a Combat.

James Wilson, az Atari vezérigazgatója hangsúlyozta: “Az elmúlt években a Microsoft és az Atari szorosan dolgozott együtt a hagyományos játékok újragondolásán. Az Atari Arcade az együttműködés egyik fontos mérföldköve, része az Atari webstratégiájának, s lehetőséget ad arra, hogy a játékosok a világ bármely pontjáról ismét élvezzék a régi játékok adta örömet, egy teljesen új, HTML5-flexibilis platformon.”

Ryan Gravin, az Internet Explorer üzletág vezetője is véleményt formált: “Örömmel tölt el bennünket, hogy az Internet Explorer hívja ismét életre az Atari régi klasszikusait. Az Atari Arcade tökéletes példája annak, mi történik, ha a HTML5-öt párosítod egy gyors és simán működő böngészővel. Most e párosításnak köszönhetően klasszikus játékokkal köszönhetjük az internetböngészés új generációját.”

A sajtóközlemény szerint az Atari új platformján a fejlesztők hozzáférhetnek a Create.js csomaghoz, amely egy fejlesztői eszköztár a böngészőkön és eszközökön átívelő HTML5 játék és médiatartalmak fejlesztéshez. Ez az ajánlat egy olyan platformot biztosít a fejlesztőknek amelyen publikálhatják és pénzzé tehetik játékaikat, kihasználva olyan funkciókat, mint a Facebook-integráció.

Legendd

Azóta történt

Előzmények