Wacom Cintiq 22HD és 24HD touch digitalizáló táblák szigorúan profiknak

Alig néhány hete mutattuk be a mindössze 79 dolláros Wacom Bamboo Splash digitalizáló táblát, most viszont a termékpaletta másik vége bővült két abszolút professzionális eszközzel, a Cintiq 22HD és a 24HD touch nevű termékekkel. Ezek a monstrumok természeten már egy minőségi panelt is tartalmaznak, így a legprecízebb elvárásoknak is tökéletesen megfelelnek.

Wacom Cintiq 22HD
Wacom Cintiq 22HD

A kisebb Cintiq 22HD flexibilis állványával együtt 15 kilogrammot nyom, aktív munkafelülete pedig 479 x 271 mm. Itt lapul a 21,5”-es H-IPS panel, amely Full HD (1920x1080 pixeles) felbontással és valósághű színmegjelenítéssel rendelkezik. A bevitel a mellékelt tollal történik, amely számos gombot tartalmaz, de a káva körben megannyi nyomógombot és egyéb kezelőszervet sorakoztat fel annak érdekében, hogy a legfontosabb parancsok, eszközök és alkalmazások egy pillanat alatt meghívhatók legyenek, sőt, egyik oldalon az eszköz hátára egy érintésérzékeny sávot helyeztek el, amely segítségével többek között görgethetünk, nagyíthatunk, vagy éppen az ecset méretét állíthatjuk.

Állványa nem csak széles tartományban dönthető, de 180 fokban jobbra-balra forgatható is, így mindig a legkényelmesebb pozícióba lehet hajtogatni. A Wacom Cintiq 22HD digitalizáló tábla máris elérhetővé vált, és 1999 dollárt kérnek érte.

Wacom Cintiq 24HD touch
Wacom Cintiq 24HD touch

Aki még ennél itt többre vágyik, annak még komolyabban a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis a Cintiq 24HD touch vételára már 3699 dollár. Egyik legfontosabb újítása nevéből is kitűnik, miszerint nem csak a tollas bevitelt támogatja, hanem a több érintés egyidejű érzékelésére is felkészítették, így a két lehetőséget kombinálva a gyártó még nagyobb hatékonyságot és produktivitást ígér. A kijelző, és ezzel együtt az aktív zóna mérete is 24”-esre hízott, már ami a képátlót illeti. A panel jelen esetben is H-IPS típusú, felbontása 1920x1200, és 97%-ban fedi az Adobe RGB színtartományt.

A termék állványa igen nagy stabilitást nyújt. Az ellensúlyozott mechanikának köszönhetően a közel 30 kg tömegű monstrum különösebb erőlködés nélkül állítható, azonban a Cintiq 22HD-vel ellentétben forgatásra nincs lehetőség. A kávában két oldalt tobzódó kezelőszervek természetesen itt is megtalálhatók, bár ezek kiosztása teljesen más mintát és elvet követ. A Wacom Cintiq a 24HD touch megjelenése csak valamikor augusztusban esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wacom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés