Vízhűtés Radeon VII-re, házilag

Vannak bátor egyének, akik nem szívbajosak drága alkatrészekkel kísérletezni, és kreativitásnak sincsenek híján.

A "CarbonFireOC" nicknevet használó Reddit felhasználó megunta a gyári Radeon VII által produkált hőmérsékleti mutatókat, ezért egyedi vízhűtés építése mellett döntött. Mivel a kártya még nagyon új, gyári megoldás egészen bizonyosan nem található a piacon; itt jött képbe a házi barkácsolás. Tett követett tettet, és emberünk rájött, hogy némi farigcsálás után az Asetek gyártotta, EVGA CLC 280 típusjelzésű AIO meg fog felelni a célra, melynek hasonló variánsai elérhetők például az NZXT vagy éppen a Fractal Design gondozásában is.

Szerelési útmutató a sufniremekhez Szerelési útmutató a sufniremekhez Szerelési útmutató a sufniremekhez Szerelési útmutató a sufniremekhez Szerelési útmutató a sufniremekhez Szerelési útmutató a sufniremekhez Szerelési útmutató a sufniremekhez Szerelési útmutató a sufniremekhez
Szerelési útmutató a sufniremekhez (forrás: Reddit/Imgur) [+]

Annyi biztos, hogy egy ilyen költséges videokártya vonatkozásában senkit sem biztatunk a sufnituningra, de ettől függetlenül úgy fest, hogy kellemes eredményekkel zárult a kalandos kedvű Reddit tag próbálkozása: 1,265 volton 2122 MHz-es mag- és 1252 MHz-es memória-órajeleket ért el, 24/7-es stabil üzem mellett. A Core i7-8700K processzorral szerelt konfiguráció 33 315 pontos graphics score-t adott a 3DMark Firestrike tesztben, a GPU hőmérséklete pedig a magas feszültség ellenére jellemzően 40°C marad, a VGA legforróbb pontján pedig 60°C-ig kúszott fel a higany szála.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés