Vissza a múltba

Hirdetés

Az rendben van, hogy a japán gigakonszern próbál minden egyes potenciális vásárlót becserkészni, de azért a belső tévétuneres, rettenetesen sokoldalú PMP-k, szemüveg nélküli háromdimenziós élményt kínáló konzoljátékok és okostelefonok korában egy szimpla rádió kicsit anakronisztikusnak tűnik.

Sony ICZ-R50
Sony ICZ-R50

Sőt, nem csak annak tűnik, hanem az is. Még akkor is, ha rendelkezik beépített memóriával, egészen pontosan 4 GB-tal. Azaz visszajöhetnek a régi szép napok, amikor az ember a kívánságműsor, a slágerlista, vagy a Garázs kezdetekor lekuporodott a rádiója elé, aztán benyomta a REC gombot, ha éppen jött egy kedvelt dal. Ezenkívül az integrált olvasónak köszönhetően ez a tárolókapacitás egészen 32 GB-ig növelhető az SD/SDHC kártyák segítésével. Az persze jó kérdés, hogy a net és a letöltések korában ki fog ilyesmivel vesződni, ki fog rádióműsorokat felvenni egy ilyen eszközzel, amikor azokat maguk az adók teszik elérhetővé, visszakereshetővé és letölthetővé a saját oldalukon.

Az ICZ-R50-be egy AM/FM tuner került. A kijelzője sajnos csak monokróm, ami így 2011 táján kimondottan szegényesnek tűnik. Mivel képes a memóriakártyán található MP3 zenefájlok lejátszására is, ezért egy nagyméretű MP3 lejátszóként is tekinthetünk rá. Továbbá a beépített mikrofonnak hála diktafonként is használható. Hogy mennyibe is fog kerülni ez a csoda, arról egyelőre nem árult el részleteket a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés