Szemrevaló hordozható médialejátszók

Hirdetés

A Cowon jó néhány emlékezetes terméket rakott le az asztalra a PMP-k, azaz hordozható médialejátszók kategóriájában. Talán legújabb termékükkel, az X2 típusjelű aprósággal is hasonló céljaik vannak, és a készülék specifikációit elnézve nem is lesz nehéz dolguk. A lejátszó mérete egy nagyobbfajta okostelefonéval vetekszik, 127 x79 x 15 mm-es tömege pedig 212 gramm. Egy 4,3 hüvelyk képátlójú, 480x272 pixeles felbontású kijelzővel szerelték fel, van beépített hangszórója, és tv-kimenete is, továbbá FM rádió vételre is képes. Az X7-nél a JetEffect 3.0 technológiát alkalmazták a jobb hangminőség elérése érdekében.

Cowon X7 [+]
Cowon X7 [+]

Természetesen kezeli a népszerű zene-, video- és képformátumokat, köztük az MP3, WMA, FLAC, OGG, APE, WAV, AVI, WMV, ASF és JPG típusokkal. Az átvitelre használhatjuk a 2.0-s Bluetooth adapterét is, akkumulátora nagyjából 10 órás video-, vagy 103 órás zenelejátszást biztosíthat, kezelésében pedig Flash alapú felhasználói felület áll a rendelkezésünkre. Merevlemez lapul benne, ami kétféle méretű is lehet: a 120 GB-ossal felszerelt Cowon X7 270 euróba, míg a 160 GB-ossal ellátott modell 300 euróba kerül, ráadásul mindegyikből van fekete és fehér változat is.

Egy kisebb, 2,4”-es kijelzős típus is érkezett a Transcendtől nemrég, az MP870. A színes képernyős lejátszó 4 és 8 GB-os tárhellyel szerezhető be, van FM rádiója, használható diktafonként és e-könyv-olvasóként is. A médiaformátumok közül kezeli az MP3, WMA(-DRM10), WAV, OGG, FLAC zenéket és az Xvid, FLV mozgóképeket is, valamint az RM, RMVB RealMedia típusokkal is megbirkózik. Két év garanciát vállal rájuk a gyártó, de az még nem derült ki, hogy mennyibe fognak kerülni, és pontosan mikor jelennek meg.

Transcend MP870
Transcend MP870

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés