Hirdetés

Vírusírtóval ellátott router a Netgear-től

A Nighthawk RS400 fedélzetén a Bitdefenderrel közösen fejlesztett Netgear Armor gondoskodik a nem kívánt látogatók távoltartásáról.

A Netgear egy új routerről rántotta le a leplet az RS400 személyében, amelynek hardveres specifikációiról nem sok minden derült ki, a marketinganyagban leginkább a szoftveres képességekre helyezték a hangsúlyt. Annyit mindenesetre biztosan tudunk, hogy az öt darab Gigabit Ethernet, valamint egy USB 2.0 és egy USB 3.0 portot magán hordozó, három külső antennával operáló útválasztó belsejében egy kétmagos, 1 GHz-es processzor végzi a munkát, a vezeték nélküli hálózati sebesség pedig elérheti a 2,3 Gbps-ot is.


[+]

Az újdonság olyan technológiákkal lett felvértezve, mint a MU-MIMO, vagy a dinamikus QoS, a legérdekesebb egyértelműen a Bitdefenderrel közösen fejlesztett Netgear Armor szoftver, amely előfizetéses alapon működik, az RS400 vásárlásakor pedig 3 év használatra leszünk jogosultak (a három év leteltével 70 dollár éves díjat kell kifizetnünk). A program egyfajta elsődleges védelmi vonalként működik, hiszen már azelőtt felismeri és ártalmatlanítja a vírusokat, hogy azok eljutnának a hálózatra csatlakoztatott eszközökig. Ezzel nem csak egy-egy laptop vagy számítógép kerül védelem alá, hanem az összes otthoni kütyü, beleértve az okostelefonokat, tableteket és a különböző IoT eszközöket, a biztonsági kameráktól az okostévékig. A rendszer ráadásul nem csak a bejövő és kimenő adatforgalmat figyeli, de bizonyos időközönként ellenőrzi is a csatlakoztatott készülékeket is, így a védelem folyamatos lesz.

A routerhez elérhető az iOS és Android operációs rendszerekre telepíthető Nighthawk alkalmazás, amellyel egyszerűen konfigurálhatjuk és monitorozhatjuk a hálózatot, továbbá használhatjuk a Circle szülői felügyeleti szolgáltatást is, ahol korlátozhatjuk és figyelemmel kísérhetjük gyermekeink internethasználatát.


[+]

A Netgear RS400 már előrendelhető a gyártó weboldaláról 300 dolláros áron, a szállítással kapcsolatos információk viszont egyelőre nem ismertek.

Előzmények

Hirdetés