Ilyen is van: tévé földrengésbiztos talppal

Elképesztő, hogy mit ki nem találnak a gyártók...

A Panasonic bejelentette, hogy FX750 néven az idei évben egy különleges, földrengésbiztos talppal ellátott tévét is piacra dob. Ennek lényege, hogy egy kapcsoló megnyomása után működésbe lép valamiféle szívó mechanizmus, ami szó szerint odatapasztja a készüléket a felületre. Ez pedig megakadályozza, hogy lebucskázzon a készülék az asztalról, vagy állványról, ha egy földrengés következtében elkezdenének billegni a bútorok. Persze, ha annyira erős a földmozgás, hogy már maguk a bútorok is felborulnak, esetleg összedől a ház, a talp már nem óvja meg a készüléket, szóval azért csodapáncélról szó sincs.

Panasonic TH-55FX750
Panasonic TH-55FX750 [+]

A készülék 43, 49 és 55 hüvelykes változatban kerül a boltok polcaira. Megkapta a Hexa Chroma Drive fantázianevű technológiát, amely állítólag minden pillanatban monitorozza a megjelenített tartalmat, és úgy változtatja a szín- és kontrasztbeállításokat, hogy mindig a legideálisabb képet lássuk. Ellátták a 4K Fine Remaster Engine névre hallgató eljárással is, amely az alacsonyabb részletességű anyagok felskálázására szolgál. E modell is a házon belül fejlesztgetett, Firefox OS alapú okostévé rendszerre épül, szavatolja különféle netes alkalmazások futtatását, és módot ad a hangalapú keresésre is például böngészésnél, vagy YouTube videók nézegetésénél.

Panasonic TH-55FX750
Panasonic TH-55FX750 [+]

Az FX750 tévék első körben Japánban érhetőek majd el február közepétől, de árukról egyelőre nem szolgált hivatalos információkkal a gyártó. Mivel hamarosan bemutatják az európai piacra szánt készülékeket is, okosabbak leszünk azzal kapcsolatban is, hogy nálunk fogják-e árulni a földrengésbiztos talppal ellátott tévéket.

Előzmények

Hirdetés