Hirdetés

Vérbosszú, az OCZ szerint

Két héttel legutóbbi, Vanquisher fantázianevű processzorhűtőjének leleplezése után újabb, nagy teljesítményű CPU-khoz ajánlott hűtőalkalmatossággal rukkolt elő a leginkább memóriamoduljairól ismert OCZ Technology Group. A Vendetta névre keresztelt újdonság a Vanquishernél is látott sémát követi, azaz a hűtőblokktól réz hőcsövek vezetik el a felgyülemlett hőt a sűrűn elhelyezett lamellák felé. A Vendetta egyik újdonsága pont ezekhez a hőcsövekhez köthető az OCZ szerint – a réz hővezetők ez esetben ugyanis közvetlen kapcsolatba kerülnek a processzorral.

Az univerzális rögzítéssel rendelkező Vendettára egy a processzor síkjára merőleges, 92 milliméteres oldalméretű ventilátort épít az OCZ. Ez a légkavaró percenkét 1200-2800 fordulatot tesz meg a tengelye körül, miközben a zajszint részben a rugalmas ventilátorfelfogatásnak köszönhetően alacsony fordulaton egyáltalán nem zavaró, mindössze 22 dB, de teljes tempó mellett is elviselhető (34 dB) marad.

Az OCZ új processzorhűtője nem átlagos méretű hűtőalkalmatosság; csak a bordázat 97 x 79 x 139 milliméternyi helyet igényel magának, azaz leginkább tágas PC-házakban lehet alkalmazni. A gyártó az ebben a termékkörben megszokott egy év jótállást biztosítja a Vendettához. A hűtő fogyasztói árát nem hozták nyilvánosságra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés