Hirdetés

Hódítani készül új processzorhűtőjével az OCZ

A high-end konfigurációkat összeszerelő otthoni gépépítők igényeinek megfelelően bővítette CPU-hűtőkből álló kínálatát az OCZ, a kurrens választék így a Tempest és Vindicator típusok után egy Vanquisher (magyarul: hódító) nevű processzorhűtővel egészült ki. Az újdonság jól bevált hűtési modellre épít: a processzorral réz hűtőblokk érintkezik, ahonnan három cső vezeti át a hőt egy a CPU síkjára merőleges, sűrű alumíniumbordázatba, melyet egy ventilátor szellőztet át.

Az OCZ Vanquisher univerzális rögzítésével az összes jelenleg elterjedt processzorfoglalatra ráhelyezhető, és a legforrófejűbb CPU-kat is hatékonyan hűti – az OCZ 200 wattban határozza meg azt a maximális hődisszipációt, amivel a hűtő megbirkózik. A bordázatra rugalmas rögzítéssel épített ventilátor átmérője 92 milliméter, a hosszú élettartamot ígérő kerámiabetétes csapágyazású légkavaró 800–2000 fordulat/perces sebességgel pörög. A gyártó nem közölt adatot a ventilátor zajszintjéről.

A processzorhűtő az átlagosnál valamivel nagyobb helyet igényel magának (a felépítésből adódóan elsősorban magasságban); a Vanquisher 72 x 110 x 134 milliméteres bordázattal rendelkezik, tömege nem ismert. Az OCZ egy év jótállással hozza forgalomba a coolert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés