Frissíti a Valve a Steam Decket

Az új OLED kijelző mögé felújított rendszerchip is került.

A Valve még a 2021-es esztendő nyarán leplezte le a Steam Decket, amelyről mára elmondható, hogy bejöttek a vállalat számításai, hiszen nagy az érdeklődés a rendszer iránt. A cég most bejelentette, hogy frissítik az eredeti modellt, így leleplezték a Steam Deck OLED verziót. Ez a nevének megfelelően OLED kijelzőt kap, amelynek felbontása maradt 1280x800 pixel, viszont már támogatja a HDR-t, illetve 7-ről 7,4 hüvelykre nőtt a képátló is.

A friss kijelző alatt az eredeti, 7 nm-es node-on készülő, AMD által fejlesztett, egyedi tervezésű rendszerchip felújított, 6 nm-re portolt verziója dolgozik, amely az elődjével megegyező fogyasztási tartományban képes üzemelni. Az LPDDR5 szabványú rendszermemória kapacitása maradt 16 GB, de az effektív órajel 6,4 GHz-re nőtt, ami némi teljesítményelőnyt azért magában hordozhat.

Számottevő változás még, hogy a Steam Deck OLED 40 helyett 50 Wh-s akkumulátort kap, amivel az üzemidőt 3-12 óra közé teszi a Valve a terheléstől függően, továbbá a töltőkábel is egy méterrel hosszabb lesz. Mindezeken túl a Wi-Fi 5-öt is Wi-Fi 6E váltja.

Az új kézikonzol érkezésével az eredeti modellek esetében is lesz némi változás. A 256 GB tárhellyel rendelkező alapverzió ára 339 dollárra csökken, és ezt a fejlesztést a jövőben is meg lehet majd vásárolni, mivel gyártásban marad. Az 512 GB-os és 1 TB-os változat már OLED kijelzős dizájn lesz, amelyek rendre 449 és 649 dollárba kerülnek majd. A 64 GB-os, eMMC tárhelyet használó modell gyártása befejeződik, de amíg a készlet tart, addig 349 dollárért elvihető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés