Hirdetés

VAIO FW - szélesvásznú mozigép

A Centrino 2 bevezetése nem csupán az Intel műszaki fejlesztései miatt adhat új lendületet a mobil platformnak, hanem ezért is, mert számos gyártó új termékcsaládokkal készült a premierre, így sok notebook kerül piacra a közeljövőben, melyek friss dizájnt kapnak és esetleg új funkciókkal is szolgálnak. A Sony VAIO Z, SR és BZ szériáival az üzleti felhasználókat célozza meg, de formatervét tekintve ugyanebbe a vonalba illik az otthoni használatra ajánlott VAIO FW is. A multimédiás notebook legfeltűnőbb része 16,4 hüvelykes, a HD mozikhoz illően 16:9 képarányú monitora, melynek azonban 1600x900 pixeles felbontása sem a 720, sem az 1080 soros videókhoz nem passzol igazán. Aggodalomra azért nincs ok, a HDMI kimenet révén nagyobb monitorra vagy tévékészülékre is továbbítható a kép és a hang.

Sony VAIO FW

A VAIO FW sokféle kiépítésben kapható lesz. A rendszer szíve egy 3 vagy 6 MB másodszintű gyorsítótárral ellátott Core 2 Duo processzor, mely PM45 chipseten keresztül éri el a 2–4 GB DDR2-800-as memóriát. A 3D-grafikáról és a videofeldolgozásról AMD videokártya gondoskodik, típustól függően ATI Mobility Radeon HD 3470 vagy HD 3650. Az Európába érkező modellek többnyire 250 vagy 300 GB-os merevlemezt kapnak, és sima DVD-író helyett Blu-ray korongokat olvasó vagy akár író meghajtóval is rendelhetőek.

Sony VAIO FW

A notebookból nem maradhat ki a Gigabit Ethernet mellett a vezeték nélküli 802.11a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth interfész, van MS/SD kártyaolvasója és webkamerája is. A Windows Vista Home Premium operációs rendszer mellett például Google Picasa, Adobe Photoshop Elements és Premiere Elements szoftvereket is kap a felhasználó, ezenkívül egy VAIO csomag szolgálja munkáját és kikapcsolódását. A Movie Story videoszerkesztésben, a Click to Disc optikai lemez írásában, a Media Plus a médiafájlok rendszerezésében és hálózaton keresztüli megosztásában, a Music Box pedig a zenehallgatásban nyújt segítséget.

A Sony VAIO FW mérete 384 x 261 x 29–37 mm, tömege 3,1 kilogramm. Burkolata magnéziumötvözetből készül, különálló gombjai a gyártó szerint akár hosszú körmökkel rendelkezőknek is jól kézre állnak, a zsanérba rejtett bekapcsológomb pedig üzem közben zölden világít, készenléti állapotban viszont narancs pulzálással jelzi, hogy nincs egészen kikapcsolva. A notebook kiépítéstől függően nagyjából 1000 és 1500 euró közötti áron kerül piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés