Hirdetés

Újratervezte a Shieldet az NVIDIA

A 2015-ben kiadott rendszer végre a teljesítmény tekintetében is javít.

Az NVIDIA még a 2015-ös esztendő tavaszán mutatta be a Shield Console névre keresztelt konzolt, amelyet később átneveztek, így manapság szimplán a Shield jelzést viseli, és Android TV-ként érdemes rá tekinteni. Az aktuális csúcsmodellnek az 500 GB-os merevlemezzel ellátott Shield Pro számít, viszont úgy néz ki, hogy érkezik a felújítás, és itt már az alapul szolgáló rendszerchipet is cserélik.

Hirdetés

A hírek szerint Tegra X1 helyére a Tegra X1+ kerül. Ez állítólag ugyanaz a SoC, amelyet felújított Nintendo Switch gépek kaptak, csak persze más paraméterezéssel. A teljesítmény tekintetében 25%-os előrelépés történt az elődhöz képest.

A Shield TV Pro 3 GB-nyi rendszermemóriát, valamint 16 GB-os adattárolót rejt, továbbá a HDR10 mellett megjelenik Dolby Vision támogatása, valamint a HD-s tartalmakat már AI algoritmussal is fel tudja majd skálázni a rendszer. Mindezek mellett az NVIDIA újratervezte a távirányítót is.

Az új Shield október végén érkezhet, a hivatalos bejelentéssel várhatóan az egyéb részletekről is lerántja a leplet a gyártó. A pletykák szerint van mire várni, mivel a kiszivárgott információk állítólag eléggé felületesen számolnak be arról, hogy mik érkeznek. Ezt több forrás is megerősítette számunkra, de azt sajnos sehonnan se tudtuk meg, hogy mire lehet még számítani.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés