Már a 120 Hz-es frissítést is támogatja az NVIDIA Shield

A Shield Experience 7.1-es csomag elérhető a felhasználók számára.

Az NVIDIA nagyjából három éve mutatta be a Shield Console névre keresztelt konzolt, amely terméket még a megjelenés előtt átneveztek, így ma már Shield TV néven hódít, és Android TV-ként érdemes rá tekinteni. A hardver nem igazán változott, viszont szoftveres frissítések folyamatosan érkeznek rá.

Nem titok azonban az sem, hogy a jövőre érkező BFGD-k integrálva tartalmazzák majd a rendszert, és ezek már 120 Hz-es képfrissítést használnak, holott a Shield jelenleg maximum 60 Hz-et támogat. Az NVIDIA számára tehát fontossá vált az említett korlát kiterjesztése, amit végeredményben megkapnak a Shield TV-t birtokló felhasználók is. Ennek kihasználáshoz persze szükség lesz egy megfelelő kijelzőre, de ha ez megvan, akkor nincs akadálya az újítás aktiválásának.

Újítás még az NVIDIA Share, ami gyakorlatilag felfogható a ShadowPlay androidos verziójának, így rögzíthetők a játékmenetek, illetve képek készíthetők a futtatott alkalmazásból.

A Shield Experience 7.1-es csomag lassan települ az érintett eszközökre, különösebb utánajárást ez nem igényel, mivel a rendszer jelezni fogja az elérhetőséget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés