Hirdetés

Újabb toronyhűtő bukkant fel a SilentiumPC kínálatában

A Fortis 3 RGB réz hőcsöveket és alumínium hűtőbordát kapott, ventilátoráról pedig természetesen nem maradtak le a színes LED-ek.

Viszonylag régen hallottunk a SilentiumPC háza tájáról, most azonban megtört a csend, ugyanis új CPU-hűtővel bővítették portfóliójukat. A Fortis 3 RGB névre keresztelt újdonság processzorok tekintetében nem válogat, hiszen az összes, manapság forgalomban lévő foglalattal kompatibilis, ráadásul akár 220 wattos TDP értékkel is elbír.


[+]

A toronyhűtő aszimmetrikus kialakítást kapott, vagyis a nikkellel bevont alumíniumból készült hűtőborda a középpontól kicsit hátrébb került, így nem fog gondot okozni a magasabb memóriamodulokkal megpakolt konfigurációkba való beszerelés sem. A processzortól öt darab, egyenként 6 mm átmérőjű, a CPU kupakjával közvetlenül érintkező nikkelezett réz hőcső szállítja a hőt a bordák felé, a hűtő teteje pedig egy fekete színű műanyag elemmel került lezárásra.


[+]

A 158 mm magas egység hűtését egy kilenc lapátos, 140 mm átmérőjű Stella HP RGB SE ventilátor végzi, melyből nem maradt ki a PWM vezérlés sem, valamint szerencsére az RGB LED-eket sem spórolták le róla. A legfeljebb 1400 percenkénti fordulatra képes légkavaró fényeit a mellékelt Nano RGB kontroller segítségével házunk reset kapcsolójával vezérelhetjük, de az alaplapra történő csatlakoztatás után annak szoftverével is állítgathatjuk a színeket és az effekteket.


[+]

A hűtőn és a vezérlőn kívül még egy kisebb kiszerelésű Pactum PT-2 típusú hűtőpasztát is találunk, így a 42,9 euró kifizetése után erre már nem kell költenünk. A SilentiumPC Fortis 3 RGB már rendelhető a gyártó partnereitől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés