Hirdetés

Újabb tíz, ezúttal üzleti monitor az AOC-től

Múlt héten a gamerek kaptak új megjelenítőket, most az irodisták kerültek a gyártó kereszttüzébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, az AOC nem követi azt a trendet, amit a legtöbb gyártó, vagyis, hogy szinte ugyanazt a modellt mutatja be különböző neveken, apró változtatásokkal, de időben jobban elhúzva a bejelentéseket, múlt héten például egyszerre 5 gamer monitort villantottak. Most ismét nem fukarkodtak, hiszen legújabb sajtóközleményükben újabb 10 megjelenítő érkezését jelentették be, amelyek mindegyikét elsősorban irodai felhasználásra szántak – egyet kivéve.

AOC Q24P2C
AOC Q24P2C [+]

A 10 új, P2 szériás modell közül egyedül a CU34P2A kapott ívelt (1500R) VA panelt, amelynek főbb specifikációi közé tartozik a 3440x1440 pixeles felbontás, az egy ezresmásodperces válaszidő és a 100 Hz-es képfrissítési ráta, illetve az AMD FreeSync támogatása. Utóbbi tulajdonság egyébként a 10-ből 9 modellre igaz, egyedül a Q24P2Q lóg ki ebből a sorból, ennek fényében fura, hogy csak a hajlított panellel szerelt példány esetében említik meg a munkaidő utáni játék lehetőségét.

AOC Q24P2C
AOC Q24P2C [+]

A maradék kilenc, 75 Hz-es képfrissítésre és 4 ms-os válaszidőre képes IPS panellel szerelt monitort viszonylag könnyű megkülönböztetni egymástól: amelyik modellszáma előtt nem találunk betűt, az a verzió Full HD (1920x1080 pixel) felbontással rendelkezik, míg a Q előjelűek QHD (2560x1440 pixel), az egyetlen „U” betűvel kezdődő modell, az U27P2 pedig UHD (3840x2160 pixel) felbontással büszkélkedhet. Az első betű mellett érdemes még figyelni az utolsót is, ugyanis a „C”-vel jelölt példányokat USB Type-C csatlakozóval is ellátták, ami nem csak egy plusz bemenetet jelent, de rajta keresztül tölteni is tudjuk notebookunkat. A fenti feltételnek megfelelő két modellben (24P2C és 27P2C) van még beépített KVM switch is, ami több, egyidejűleg csatlakoztatott eszköz esetén jöhet jól, hiszen a monitorra kötött egér és billentyűzet minden esetben használható lesz, függetlenül attól, hogy éppen melyik képbemenet aktív.

AOC Q24P2C
AOC Q24P2C [+]

A további specifikációkat már aztán tényleg könnyű követni, hiszen mindegyik most bemutatott monitorra igazak. A szálcsiszolt hatású, igen vékony kávákkal keretezett megjelenítők egy állítható magasságú, forgatható és dönthető talpon állnak, sőt, a CU34P2A kivételével mindegyiket használhatjuk pivot módban is. Szintén modelltől függetlenül adott a 2 x 2 wattos hangszórópár, a négyportos USB 3.2 hub és a D-Sub/DVI/DisplayPort/HDMI kvartett a monitorok hátoldalán, a 22P2DU-t és a 22P2Q-t azonban még véletlenül se keverje össze az, aki D-Sub csatlakozós eszközzel rendelkezik, előbbiről ugyanis ez a fajta bemenet lemaradt.

AOC Q27P2Q
AOC Q27P2Q [+]

A frissen bejelentett AOC monitorok árazását egyelőre homály fedi, a piaci bevezetésre vonatkozó információkat azonban szerencsére publikálta a gyártó. Az AOC 22P2DU, 22P2Q, 24P2Q, 24P2C, Q24P2Q, 27P2Q és Q27P2Q modellek várhatóan már a következő hónap folyamán a boltok polcaira kerülnek, a 27P2C és U27P2-re viszont júliusig, a CU34P2A-ra pedig egészen augusztusig kell várnunk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

  • 28 hüvelykes Kína-exkluzív AOC monitor?

    Egyelőre még erősen kérdéses, hogy Európában is árusítják-e majd az új modellt, vagy kénytelenek leszünk külföldről rendelni, ha az asztalunkon szeretnénk tudni.

Előzmények

Hirdetés