Újabb SLI-s ECS alaplap Intel processzorok alá

Hirdetés

Várhatóan február végén kerül az üzletekbe az ECS C19-A SLI nevű alaplapja, amely az NVIDIA nemrég bejelentett nForce4 SLI XE (C19XE és MCP51 kódjelű chipekből álló) lapkakészlete köré épül. Az LGA775 foglalatba 1066, 800 vagy 533 MHz-es rendszerbuszt használó Intel processzorok illeszthetők, a stabil áramellátásról négyfázisú tápáramkör gondoskodik. A négy memóriaaljzatba legfeljebb 16 GB összkapacitású DDR2-667/533 modulok kerülhetnek.

Egy videokártya használata esetén az első PCI Express x16 csatoló teljes sávszélessége rendelkezésre áll, ám a lap támogatja az SLI üzemmódot is, ilyenkor a két grafikus kártya egyaránt 8-8 PCIe-vezetékkel kapcsolódik a chipsethez. Egyéb bővítmények számára két PCIe x1, valamint három PCI sín biztosított.

A tárolórendszer csatlakoztatására két IDE csatorna és négy Serial ATA II port szolgál; a MediaShield funkció RAID 0, 1, 0+1 és 5 merevlemeztömbök létrehozására ad módot. A Gigabit Ethernet hálózati interfész adatforgalmára az ActiveArmor felügyel. Nyolccsatornás hangról egy Realtek ALC883 kodek gondoskodik, a két FireWire-400 interfész pedig egy VIA vezérlő jóvoltából van jelen az alaplapon. Az I/O panelen a szokásos csatlakozók mellett egy koaxiális és egy optikai SPDIF kimenet kapott helyet. A gyártó szerint tuningosok igényeit is kielégítő termék áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés