Az NVIDIA is felkészült az AMD platformváltására

Az AMD idén bevezetésre kerülő, Socket M2 (AM2) foglalatba illeszkedő processzorainak támogatására természetesen az alaplapok és alaplapi vezérlők gyártói is időben felkészülnek. A VR-Zone oldalán legutóbb az NVIDIA chipsetjeivel kapcsolatosan láttak napvilágot újabb információk.

Hirdetés

A C51XE és MCP55PXE kódjelű chipekből álló páros a csúcslapokra kerülhet, így nem meglepő, hogy videokártyákat két PCI Express x16 interfész teljes sávszélességén láthat el adatokkal, összesen pedig 46 PCIe sávot bocsát rendelkezésre. Hat Serial ATA portja alkalmas RAID 5 merevlemeztömbök létrehozására is, két Gigabit Ethernet portját ActiveArmor tűzfal védi, támogatja a Windows Vista-kompatibilis UAA (Universal Audio Architecture) hangot és a túlhajtást.

Az MCP55P SLI két videokártya párhuzamos használatához kétszer 8 PCIe-vezetékkel szolgál, összesen pedig 28 van ebből a csatornából; egyébiránt itt is megtalálható a hat SATA port (RAID 5-tel), a két Gigabit Ethernet interfész (ActiveArmorral), továbbá az UAA audio.

Az MCP55 Ultra csupán 20 PCIe-vezetékkel rendelkezik, és egyetlen videokártyát tud ellátni adatokkal, a nagyobb chipseteknél felsorolt periféria-interfészek azonban itt is megtalálhatók. Végezetül az MCP55S kódjelű chipset említendő, melyet Sempron processzorok mellé szánnak, így olcsóbb rendszerek alapjául szolgálhat. SATA portból ez esetben négy, Gigabit Ethernet portból egy van (ActiveArmor nélkül), azonban az UAA audiovezérlőről itt sem kell lemondani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés