Új királyt avat belépőszinten az NVIDIA

Hirdetés

Lapértesülések szerint május 15-én, azaz jövő hétfőn jelenti be az NVIDIA legújabb, belépőszintű grafikus megoldását, a GeForce 7300 GT jelzésű videokártyát, mely egyben a kiszivárgott specifikációk szerint a család legizmosabb tagja lehet. A kártya legközelebbi rokona a március második felében debütált GeForce 7600 GS; az újdonság ugyanazt a 90 nanométeres G73-as GPU-t kapja majd, ami a középkategóriás modellnek is jutott – ez esetben azonban megfelelően lebutítva.

A „butítás” jelen esetben is javarészt a szokásos koreográfia szerint zajlik, azaz a GeForce 7300 GT grafikus processzora alacsonyabb órajelen (350 MHz) jár majd, ezen kívül 12-ről 8-ra csökken a pixelfutószalagok száma. Nem változik ugyanakkor a memóriakiépítés, a GeForce 7300 GT így 256 vagy 128 MB grafikus memóriával rendelkezhet, mely 128 bites interfészen csatlakozik GPU-hoz. A GeForce 7300 GT mindemellett támogatja a PureVideo technológiát, továbbá SLI üzemmódban is használható, utóbbival kapcsolatos érdekesség, hogy a hírek szerint a kétkártyás üzemhez nincs szükség az eddig többségében elmaradhatatlannak bizonyult összekötőnyákra.

Bár a videokártya csak jövő héten érkezik, néhány tengerentúli online üzlet már árulja a GeForce 7300 GT-t, ráadásul meglepően kedvező áron; az új vezérlő az MWave boltjában 63 dollárt, azaz átszámítva nem egészen 13 000 forintot kóstál, ezzel a szerényebb tudású, G72 grafikus processzorra épülő GeForce 7300 GS és 7300 LE kártyáknál is olcsóbb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés