Új billentyűzet OLED kijelzős gombokkal

A múlt héten jelentették be a kaliforniai United Keys, valamint a Foxconn együttműködését, melynek keretében kis OLED kijelzőkkel ellátott gombokat tartalmazó billentyűzeteket fognak előállítani. Az Art. Lebedev dizájnstúdió Optimus sorozatához hasonló vállalkozás egyelőre nem tűzte ki céljául, hogy a teljes klaviatúrát tetszőlegesen feliratozhatóvá tegye, az első modelleken a funkcióbillentyűkön megjelenő információt lehet csak változtatni.

Hirdetés

A főként játékosoknak szánt termék különleges billentyűihez egyéni funkciókat vagy akár bonyolult makrókat lehet hozzárendelni, melyeket a felhasználó által kiválasztott képek, ikonok reprezentálnak. A szoftverfejlesztés későbbi fázisában a tervek szerint még jobban integrálódik a billentyűzet a különféle alkalmazásokba, így az adott programtól, kontextustól függővé lehet majd tenni, mi jelenjen meg a kis kijelzőn.

A PC-s billentyűzet ez év nyarán jelenik meg a piacon, ám a United Keys más területeken is szívesen viszontlátná technológiáját, például mobiltelefonok vagy okos távirányítók többfunkciós gombjain lehet praktikus a többféle, az adott feladathoz igazodó felirat megjelenítésének képessége. A cég a Foxconn révén biztos gyártói háttérre tesz szert, ám az Art. Lebedev eszközeinek sorozatos csúszása is jól mutatja, hogy az efféle eszközöknél nem csupán a hardver okozhat gondot, sokat nyom a latban egy jól használható és stabil szoftver kifejlesztése is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés