Újdonságok a Saitek háza tájáról

A San Diego-i székhelyű, játékvezérlőkre és konzolos kiegészítőkre specializálódott Mad Catz Interactive bejelentette a Saitek felvásárlását. A cég összesen 30 millió dollárt fizet a Saitek részvényeit birtokló holdingnak a 100 százalékos tulajdonért; a tranzakcióval részint termékkínálatát akarja bővíteni, részint a Saitek által kiépített értékesítési hálózathoz kíván hozzájutni a vállalat. A Saitek Ázsiában és Európában is több képviselettel rendelkezik, különösen az utóbbiak lehetnek értékesek a Mad Catz számára, az európai piacról származik ugyanis a Saitek bevételeinek több mint fele. Az új tulajdonos átveszi a Saitek irodáit, munkatársait és ügyfélkapcsolatait, és meg fog maradni a márkanév is. Jelenleg mérlegelik, milyen előnnyel járhat a Mad Catz márka megjelenése a PC-s kiegészítők piacán, illetve a Saitek bevezetése a másik oldalra.

Az új termékek bevezetése nem torpan meg, amint a Saitek egyik menedzserétől megtudtuk, hamarosan elérhetők lesznek a Cyborg család szeptemberben bejelentett tagjai. A Cyborg Keyboard fő billentyűblokkja, a WASD gombok, a kurzormozgatók, a numerikus rész és a kétoldalt látható programozható „Cyborg” gombok háromféle színű háttérvilágítással különíthetők el, melynek intenzitása is állítható. A klaviatúra több gomb egyidejű lenyomásakor sem jön zavarba. Néhány gyakran használt billentyű és a programozható funkciógombok fémborítást kapnak; a kényelmes használat érdekében a csuklótámasz állítható. Az eszközön USB, mikrofon- és fejhallgató-csatlakozókat is kialakítottak. A számítógéppel USB 2.0 porton keresztül zajlik a kommunikáció. A Cyborg Keyboard ajánlott ára 80 euró.

A Cyborg Mouse sem hétköznapi darab, tetejének elülső része elcsúsztatható, így lehet változtatni méretét, fogását, de a görgetőkerék ellenállása is szabályozható. A további programozható gombokkal is felszerelt egér 3200 dpi felbontású lézeres szenzort kap; ugyancsak USB 2.0 porton keresztül csatlakozik a PC-hez. Ajánlott ára 50 euró.

A Cyborg Command Unit főként FPS, stratégiai és szerepjátékokhoz készül. Négyirányú analóg mozgásvezérlője mellett 21 gombbal rendelkezik, melyekhez három különböző profil, illetve összesen 144 parancs rendelhető. A csuklótámasz és a hüvelykujjhoz eső gombok helyzete változtatható. Az eszköz USB 2.0 portra kapcsolódik. Árát egyelőre nem véglegesítették, de a Saitek képviselője szerint 40–45 euró közötti áron kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés