A hűtőn változtatott a PowerColor és a HIS

Az AMD lassan engedélyt ad az összes gyártónak a Radeon HD 5700 kártyák átdolgozására. Egyelőre mindkét modellnél csak a hűtőcsere a megengedett, de már biztosra vehető, hogy a partnerek készülnek a saját tervezésű nyomtatott áramkörökkel. A PowerColor és a HIS addig is kihasználja a manapság meglehetősen csendes VGA-piacot, és bejelentett két új HD 5700 szériás terméket, melyeken a referenciahűtőt alternatív megoldásra cserélték.

Hirdetés

A HIS szokás szerint bevetette az iCooler IV jelzést, melyet ezúttal a Radeon HD 5750-es modell kapott meg. A termék az Artic Cooling Accelero L2 PRO néven fellelhető hűtőjét alkalmazza, mely a gyártó állítása szerint hatékonyabb és – nem mellékesen – halkabb a referenciamegoldásnál. A kártya a paraméterek tekintetében megfelel az AMD ajánlásainak, azaz 720 shader processzort, 36 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát tartalmaz és 700 MHz-es magórajelen üzemel. A GDDR5 szabványra épülő fedélzeti memória 1 GB kapacitású, az effektív memória-órajel pedig 4,6 GHz.


HIS Radeon HD 5750 iCooler IV - Forrás: Donanim Haber

A PCI Express csatolóba illeszthető termék a kimenetek szempontjából némi csonkulást szenvedett el, ugyanis az alapfelszereltséghez tartozó HDMI és DisplayPort mellett csak egy DVI csatlakozó található. A Dirt 2 kupont tartalmazó HIS Radeon HD 5750 iCooler IV a következő héten kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

A PowerColor a HD 5770 V2 jelzésű modellel rukkolt elő, mely a hűtést kivéve mindenben megegyezik az AMD referenciamegoldásával. Ennek megfelelően a 850 MHz-es órajelen üzemelő Juniper lapka 800 shader processzort és 40 Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát használ, az 1 GB kapacitású GDDR5 memória pedig 4,8 GHz-es effektív frekvencián ketyeg.

Az új hűtő nagyon hasonlít az AMD HD 5750-eken alkalmazott megoldáshoz, azonban érdemes megfigyelni, hogy a PowerColor rendszere két hővezető csövet is bevet a megfelelő hőmérséklet érdekében. A HDMI, DisplayPort és két DVI interfésszel rendelkező termék szintén a hónap közepén jelenik meg a webáruházak virtuális polcain. Az ajánlott fogyasztói ára nem fog eltérni a referenciamodelltől, azaz 150-160 dollár körül várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés