Hirdetés

Új külsőt kapott a Radeon HD 5770

Az AMD gyártópartnerei bejelentették, hogy az októberben bemutatott Radeon HD 5770 kártya hivatalosan is új külsőt kap, ami gyakorlatilag a csendes és jó hatásfokú referenciahűtő lecserélését eredményezi. Az új hűtés hasonlít a Radeon HD 5750 esetében alkalmazott megoldásra, de a rézborda mérete némileg megnőtt és két darab hővezetőcsőt is magába foglal. Érdekesség, hogy az új referenciamodellt a PowerColor már novemberben bemutatta Radeon HD 5770 V2 néven.


Sapphire Radeon HD 5770 [+]

A PowerColor akcióját a Sapphire és az MSI is követte, ám az utóbbi vállalat a ventilátort lecserélte egy úgynevezett Seaweed verzióra, ami enyhén hullámzó lapátokat takar. Ez a gyártó szerint jobb légszállítást és alacsonyabb zajszintet eredményez. Az új Radeon HD 5770-ek a paraméterek szempontjából megegyeznek az eredeti verzióval, azaz a lapka 800 shader processzort rejt, melyek 850 Mhz-en ketyegnek, míg az 1 GB kapacitású fedélzeti memória a GDDR5 szabványra épül és effektív 4,8 GHz-en üzemel.


MSI Radeon HD 5770

Az MSI továbbra is mellékeli a héten megjelenő Dirt 2 játék kuponját, aminek köszönhetően a felhasználó ingyenesen jut hozzá a programhoz. A kiszivárgott információk szerint az áttervezett Radeon HD 5770 megjelenésével kisebb árcsökkentés is bekövetkezhet, mely a Radeon HD 4870 készlet apadásával hozható összefüggésbe.


HIS Radeon HD 5750 IceQ+ - Forrás: TechConnect

A HIS a fentebb tárgyalt eseményekkel mit sem törődve a Radeon HD 5750 IceQ+ modell startját készíti elő, melyet a gyártó rajongói már nagyon várnak. A termék gyakorlatilag egy Radeon HD 5750 a kedvelt IceQ hűtési megoldással felturbózva. Ebből következik, hogy 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Juniper lapka 720 shader processzort és 36 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát tartalmaz, a magórajelet pedig 700 MHz-re állították a tervezők. A GDDR5 szabványra épülő fedélzeti memória 1 GB-os kapacitást kínál, és 4,6 GHz-es effektív frekvencián ketyeg.


HIS Radeon HD 5750 IceQ+ - Forrás: TechConnect [+]

A PC Express x16 csatolóba helyezhető termék az IceQ hagyományokhoz igazodva kék nyomtatott áramköri lapot használ. A két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenetet tartalmazó modellből a HIS két verziót is forgalomba hoz, melyek közül csak az egyik tartalmaz Dirt 2 kupont. A termék megjelenése a héten esedékes, az ajánlott fogyasztói ár azonban ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés