Tuningolt grafikus kártyás alaplap a Zotactól

A Zotac bemutatta legújabb kisméretű alaplapját, amely főleg a kompakt PC-t építők érdeklődését keltheti fel. A GeForce 9300-ITX WiFi (GF9300-I-E) – ahogy a nevéből is következtetni lehet – Mini-ITX méretű. Intel LGA775 foglalat található rajta, tehát Celeron, Pentium és Core 2-es processzorokat építhetünk rá. Emellett két darab 800 MHz-es DDR2 memóriahelye van, és ebben a kategóriában a világon elsőként egy PCI Express x16 bővítőhellyel is rendelkezik.

[+]
[+]

Az alaplap tartalmaz még egy integrált, de gyárilag emelt órajelű GeForce 9300 grafikus kártyát is, amely 16 CUDA magot tartalmaz. A GPU magjának órajelén 22%-ot emeltek, a shaderórajelet pedig 14%-kal megnövelték, így 580, illetve 1400 Mhz-es órajelet kapunk. A GeForce 9300-ITX WiFi lehetővé teszi a processzor, a chipkészlet és a memória feszültségének szabályozását, amivel lehetővé válik a teljesítmény növelése és természetesen a csökkentése is, aminek energiatakarékossági szempontból lehet haszna.

[+]
[+]

Az alaplapon található továbbá egy eSATA és három darab 3 Gbps-os SATA csatlakozó, amikkel támogatott a RAID 0, 1, 0+1 és 5 tükrözési eljárás. A hálózatokhoz a 802.11b/g-s Wi-Fi kártyával vagy Gigabit Ethernet aljzaton keresztül tud kapcsolódni. Az audiorendszere 5.1 csatornás. Videokimenetből sincs hiány, találunk rajta D-Sub, HDMI és DVI portot is. A DVI kimenet dual-link rendszerű, tehát akár 2560x1600 pixeles felbontású kijelző is ráköthető. A gyártó a megjelenésről és az áráról még nem nyilatkozott.

[+]
[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés