Tt eSPORTS Black Element gamer egér felcsatolható ventilátorral

Hirdetés

A Thermaltake játékosokra specializálódott albrendje, a Tt eSPORTS büszkén jelentette be a Black Element Cyclone Editiont, a világ első gamer egerét, mely fedélzeti ventilátorral rendelkezik – még ha ez a kijelentés ebben a formában nem is igaz, hiszen azért találkoztunk már olyan jószággal, amely a tenyér alatt keltett szellővel próbált harcolni az izzadós, csúszós kezek ellen. Az viszont igaz, hogy a Tt egy picit máshogy közelítette meg a kérdést, ugyanis az ventilátor jelen esetben nem a burkolat alatt van, hanem egy külső egységként kapcsolódik a periféria orrához.

Elsőre, meg talán még másodjára is elég meredek látvány a „ciklon”, leginkább a baseball sapkába épített ventilátor juthat róla eszünkbe. Szerencsére a huzatfelelős részleg egy mini USB porton keresztül csatlakozik az mutatóeszközhöz, így igény esetén lecsatolható a szerkezet, ekkor „hagyományos” Black Elementként funkcionál. Azt nem lehet tudni, hogy milyen stabilan kapcsolódik az egérhez és hogy vajon milyen tömege lehet a szerelvénynek, pedig ezek alapvetően meghatározzák majd használhatóságát. Egy több G gyorsulással rángatott, elvileg precíziós célzásra kifejlesztett eszköz esetében nem hangzik túl szerencsésnek egy az orron elhelyezett, kinyúló nehezék. Az egyensúly képlete egyébként a felhasználó által még tovább bonyolítható a hasába helyezhető 5 x 4,5 grammos súllyal.

A szélgépet leszámítva egyébként mindent tud az egér, ami ebben a kategóriában megszokott, ilyen például a 6500 dpi felbontású lézeres optikai szenzor, vagy a fedélzeti memória, amely számítógéptől függetlenül tárolja személyes beállításainkat. A fő gombok alatt Omron mikrokapcsolók kattognak, amelyek legalább 5 millió klikkelést különösebb gond nélkül elviselnek, ezek garantáltan jól viselik a gyűrődést. A fedélzeten összesen 9 nyomógomb található, ezekhez makrók segítségével 5 profilba rendezve összesen 45 parancsot lehet hozzárendelni. A profilok között egy a hasán elhelyezett választógombbal lehet váltogatni, az aktuális beállítást öt különböző színű megvilágítás indikálja. Az egér egy 1,8 méter hosszú, harisnyázott kábellel csatlakozik a számítógéphez. Formája szimmetrikus, így akár balkezes felhasználók is sikerrel alkalmazhatják, problémát legfeljebb az oldalsó gombok kezelése jelenthet majd.

Végül, de nem utolsósorban érdemes még megemlíteni, hogy a 30 mm-es ventilátor nem kevesebb mint 6000-es percenkénti fordulatszámmal teker, amihez 2,7 cfm-es légszállítás és 21,7 dB-es zajszint társul; a valószínűleg sikítós hangú légkavaró elég koncentrációgyilkos megoldásnak tűnik. A Tt eSPORTS egyelőre vételárat még nem közölt a Black Element Cyclone Edition egérrel kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés