100 milliárd dollárral pörgetné meg terveit a TSMC

A tajvani bérgyártó új gyárakba és technológiákba invesztálná a pénzt.

A TSMC bejelentette, hogy az elkövetkező három év során 100 milliárd dolláros beruházást hajtanak végre, amelynek keretében új gyárakat építenek, illetve a kutatás és fejlesztés tekintetében is erősítenek.

A tajvani bérgyártó több fontos projektet jelölt meg, ezek közül az egyik az Arizonában épülő gyár, amely az 5 nm-es node-on készülő lapkákhoz ad alapot. Ez önmagában is nagyjából 12 milliárd dollárba fog kerülni, és havi 20 000 wafer megmunkálására lesz képes, amikor 2024-ben teljesen üzembe áll.

A másik kritikus iránynak a 3 nm-es node számít, amelynek a Tainan Science Parkban épülő tajvani üzem lesz szentelve. Ez részben már kész van, jelenleg a beépítése zajlik, és várhatóan másfél év múlva indulhat ott a tömeggyártás. Az előzetes adatok szerint havi 55 000 wafer megmunkálására is lehetőség lesz.

A vállalat a 2 nm-es node-ra is gondol, amely már GAAFET tranzisztorstruktúrát használ. Ehhez is tajvani gyárépületek lesznek felhúzva, méghozzá Hszincsu megyében. Ráadásul a TSMC terveiben még négy olyan üzem is szerepel, amelyek különböző tokozási technológiákat biztosítanak az ügyfeleik számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés