Trükkös dizájnelemek az új LG OLED tévéken

A C9 és az E9 is tartalmaz figyelemreméltó finomságokat.

Hirdetés

Az LG Innofest 2019 eseményen alkalmunk nyílt közelről is megvizsgálni az LG által korábban már bejelentett új OLED televíziók közül a C9, E9 és W9 sorozat tagjait. A szokásoknak megfelelően a dizájn is megújult valamelyest, no nem a W9 esetében, hiszen itt maradtak az úgynevezett tapétatévé kialakításnál, tehát a képernyő poszterszerűen simul a falra úgy, hogy minden elektronika, hardver, csatlakozó egy teljes értékű soundbarként is funkcionáló külső eszközön kapott helyet.



[+]

A C9-nek trükkös állványa van, amely a készülékházba épített, lefelé irányított hangsugárzók által kibocsájtott hangot szó szerint a nézők irányába tereli. Ez egyrészt egész jól néz ki, másrészt 40 wattos, 2.2 csatornás integrált hangrendszer így a megszokottnál kicsit jobban is szólal meg.

Az E9-nél a tavaly megismert "lebegős" koncepciót vitték tovább a tervezők. Magát a kijelzőt egy üveglapba építették, amely egészen a "földig" leér, és csak a készülék hátuljára került egy állvány, amelyre a modell támaszkodik, így ez sokkal kevésbé látható, mint korábban. Sajnos az eseményen egy kicsit mafla módon a tévét pont egy ablak elé tették, vagyis az említett állvány árnyéka észrevehető, de okosabb elhelyezésnél ez a megoldás olyan hatást kelt, mintha a képernyő a levegőben lebegne.

LG E9 LG E9
LG E9 [+]

Természetesen mindhárom széria képes a 4K és HDR tartalmak megjelenítésére, megkapták a cég saját webOS okostévé rendszerét, illetve ThinkQ névre hallgató mesterséges intelligencia technológiáját. A megjelenésükre már sokat nem is kell várni, még Magyarországon sem!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés