Fejlemények a „gyorsított” Radeon HD 4830-cal kapcsolatban

Nemrég számoltunk be az AMD legújabb „akciójáról”, melynek eredményeképpen 800 shader processzorral és 40 textúrázó csatornával működő Radeon HD 4830 kártyák tűntek fel. A kereskedők szerint a hír felbukkanása után globálisan megugrott a kereslet a Radeon HD 4830 termékek iránt, ám eddig csak a kínai piacon találtak a vásárlók „tápos” Radeonokat.


A PowerColor, a Sapphire és az Onda Radeon HD 4830 800 shader processzorral - Fotó: Expreview

Az Expreview beszámolója alapján az „izmosított” Radeonok valóban léteznek, és kereskedelmi forgalomban is beszerezhetők. A népszerű weboldal a kijelentését természetesen egy teszttel is alátámasztotta, ahol a megújult Radeon HD 4830 teljesítményben félúton van a HD 4850 és az eredeti HD 4830 között.


Fotók: Expreview

A fejlemények után természetesen mindenki kíváncsi az AMD válaszára, a vállalat szóvivője azonban jelezte, hogy nem tudnak a „gyorsított” Radeonok megjelenéséről. A kérdésekkel természetesen az érintett gyártókat is megkereste a szaksajtó, de a partnerek egyszerűen elzárkóztak a válaszadás elől. Egyelőre tehát nincs hivatalos információ arról, hogy a 800 shader processzoros Radeon HD 4830 egy egyszerű baki, vagy egy tudatos akció eredménye. Mi az utóbbira tippelünk (főleg a négymagos Phenom II X3 után), hiszen nehéz olyan leválogatási hibát elképzelni, amely több gyártót is érint kvázi azonos időszakban. Természetesen a Radeon HD 4830 kártyáról külsőleg lehetetlen megállapítani, hogy hány shader tömböt tartalmaz, így azt javasoljuk, hogy vásárlásnál továbbra is az alapváltozat teljesítménye legyen a viszonyítási alap.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés