Atomgyors Radeon HD 4890 a Sapphire mérnökeitől

Hirdetés

A hónap elején megjelent AMD Radeon HD 4890 meglehetősen jó eredményeket produkált, így a Sapphire elérkezettnek látta az időt, hogy megerősítse a gyártói pozícióját. Ennek megfelelően piacra dobta a Radeon HD 4890 modellre épülő Atomic termékét, mely extrém szintű gyári tuningot alkalmaz. Az 55 nm-es gyártástechnológiával gyártott RV790 grafikus processzor magórajelét nem kevesebb mint 1 GHz-re állították be a tervezők, az 1 GB kapacitású GDDR5 memória pedig effektív 4200 MHz-en üzemel. További tuninglehetőségeket rejt a Catalyst Overdrive opciója, ahol az előbbi órajelek akár 1100, illetve 5200 MHz-es értékekre is feltornázhatók.


Fotó: HEXUS.net [+]

Az új Atomic modell a referencia nyomtatott áramkörre épül, ám a kártya tápellátását a Sapphire némileg megerősítette, továbbá a megnövelt órajelek következtében a két darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó közül az egyiket 8 tűsre kellett cserélni. Ezt a változást komolyan kell venni, hiszen két 6 tűs konnektorral a termék nem üzemképes. A rendszer hőelvezetéséről egy hőkamrás Vapor-X rendszer felel, mely méretes bordával és három további hővezető csővel dolgozik, az aktív hűtésről pedig a 8 cm-es ventilátor gondoskodik.

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető kártya két DVI és egy tévékimenettel rendelkezik, a HDMI csatlakozó pedig a mellékelt átalakító használatával érhető el. A Sapphire Radeon HD 4890 Atomic a jövő hónapban érkezik, az ajánlott fogyasztói árról még nem nyilatkozott a gyártó, de várhatóan 300 dollár fölött lesz.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés