Továbbadja egyedi szoftvereit az IBM

Hirdetés

Könnyen elképzelhető, hogy az eddig kizárólag csak az IBM-Lenovo ThinkPad noteszgépeivel, illetve ThinkCentre asztali számítógépeivel használható, egyedi fejlesztésű ThinkVantage alkalmazáscsomagot a jövőben más márkák is számítógépeikre telepíthetik, legalábbis erről írt alá a napokban megállapodást az IBM személyi számítógépeket gyártó üzletágát tavaly felvásárló kínai Lenovo, illetve a Nagy Kék fejlesztésekért felelős Global Technology Services divíziója. Ez a szoftvercsomag egyike azon komponenseknek, melyek az IBM márkanévvel fémjelzett hordozható és asztali PC-ket egyedivé varázsolják.


ThinkVantage-gomb: most még csak IBM gépeken

A minden IBM gépen megtalálható, a számítógép részletekbe menő, ám mégis áttekinthető beállítását szolgáló alkalmazáscsomaggal többek közt az energiatakarékos üzemmódok, a hálózati csatlakozások vagy a biztonsági beállítások egyedi paraméterezése, valamint a rendszer mentése és visszaállítása válik lehetővé. A mostani megállapodás pontos részletei egyelőre nem ismertek, így nem tudni, hogy a meglévő alkalmazások pontosan milyen formában kerülnek átültetésre más márkák gépeire, megmarad-e a nevük, illetve változik-e a kezelőfelületük, mint ahogy egyelőre arról sincs hír, hogy van-e már jelentkező a ThinkVantage csomag licencre.

Az ügy részleteinek tisztázása végett megkerestük a Lenovo magyarországi képviseletét, ők azonban egyelőre nem tudtak további információkkal szolgálni a megállapodással kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés