2019. május 23., csütörtök

Útvonal

Hírek » Notebook rovat

Tovább vasalta az Acer a Swift 7-et

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A világ továbbra is legvékonyabbnak mondott noteszgépe mellé egy új Spin 3 is érkezett.

Hirdetés

Sokáig volt az Acer Swift 7 a világ legvékonyabb noteszgépe – most pedig itt a méltó utód, a Swift 7 2018-as változata, amelyen sikerült további körülbelül 1 mm-t csiszolni, így vastagsága már csak 8,98 mm. Az elődhöz képest a másik előrelépést a kijelző cseréje jelenti, az ugyanis a kávák vékonyabbra vételével 13,3”-ről 14 hüvelykesre nőtt – eközben a felbontása nem változott, maradt továbbra is a Full HD, az IPS panelt viszont már érintésérzékeny és Gorilla Glass NBT védelmezi.


[+]

Ami a további paramétereket illeti, 8 GB LPDDR3 memória és 256 GB-os PCIe SSD tartozik még a géphez (ez utóbbi vehető előrelépésnek, hiszen az elődöt még 6 Gbps-os SATA interfésszel rendelkező M.2 meghajtóval szerelték), oldalán pedig továbbra is két darab Type-C konnektor várja a töltést és a perifériákat, USB 3.1-es bekötéssel. A dizájn területén módosítottak a zsanérokon, illetve a bekapcsológomb is elkerült a billentyűzet jobb felső sarkáról a gépház jobb oldalának hátuljára. A fotón az ez előtt látható nyílás egy nanoSIM kártyáé, az új Swift 7 alapfelszereltségének része ugyanis egy Intel XMM 4G modem, amely ezen felül még az eSIM technológiát is támogatja, letölthetők tehát rá eSIM profilok is. Ez azért hasznos, mert a géphez egy egy hónapos, 1 GB-os Transatel adatcsomag jár, melyet a világ 48 országában (így Magyarországon és a magyar felhasználók számára általában fontos más országokban, például az EU területén, Egyesült Államokban, Tajvanon, Kínában, Oroszországban és Japánban is) használhatunk fel.


[+]

Nem véletlenül hagytuk a CPU-t a végére, ezen a téren ugyanis elég szűkszavú egyelőre az Acer, és csak annyit árultak el, hogy hetedik generációs Core i7-re kell számítanunk. Ebből, illetve a vékonyságból arra következtetünk, hogy ez alighanem az eddigi modellben is használt Core i7-7Y75 marad, passzív hűtéssel, de nem túl acélos teljesítménnyel.


[+]

A Swift 7 mellett frissült az átalakítható Spin 3 is, amelynél azonban a nyolcadik generációs Core CPU-ra való váltást kell megemlíteni, de talán ennél is fontosabb, hogy a kijelzőnél 14 hüvelykes képátlóra váltottak, ami a teljes gépház méretére is jótékony hatással van. A szóban forgó kijelzőben egyébként egy Full HD felbontású IPS panel dolgozik, méghozzá érintésérzékeny felülettel.

Ami a két noteszgép érkezését és árát illeti, a Swift 7 áprilistól várható 1699 eurós áron, a Spin 3 viszont már ebben a hónapban megérkezik, 650 eurós induló árral.

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.