Passzív és aktív 3D tévékről rántotta le a leplet a Toshiba

A tévégyártók között a Philips mellett talán csak a Toshiba az egyetlen, amelyik az idei évben passzív és aktív 3D képalkotási technológiára épülő készülékeket is beemelt kínálatába. A döntés végülis jogos, hiszen így nyilván nagyobb célcsoportot tudnak elérni, viszont ez a költségeket is megemeli.

A vállalat mindenesetre bemutatta második félévre szánt modelljeit, amelyek közül a VL800A a háromdimenziós tartalmakat a passzív eljárással "varázsolja a nézők agyába". A Toshiba idei újítása a Cevo Engine, ami egy összefoglaló név. Ebbe a képalkotás ugyanúgy beletartozik, mint a különféle plusz szolgáltatások. Így például a beépített színkalibrátor, vagy az arcfelismerő rendszer, amelynek köszönhetően az elektronika automatikusan a felhasználó által preferált beállításokat alkalmazza. A technológia lelke egy hétmagos adatfeldolgozó egység, amelyhez egy nagysebességű integrált DRAM társul, illetve egy co-processzor, amely a kép előállításáért felelős algoritmusokért felel.

Beépített médialejátszója elboldogul a DivX HD és MKV fájlokkal is, DLNA kompatibilis és az alacsony felbontású tartalmak felskálázására szolgáló Resolution+ technológia sem hiányzik belőle. A 47 hüvelykes, Edge LED háttérvilágítású LCD tévéért 2230 dollárt kell fizetni.

Toshiba WL800A
Toshiba WL800A

A csúcsmodellnek szánt WL800A ugyanezeket a szolgáltatásokat kínálja, azzal a különbséggel, hogy aktív 3D képalkotási eljárást használ. Ezen kívül támogatja az MHL (Mobile High-Definition Link) technológiát is. A Nokia, a Samsung, a Toshiba, a Sony és a Silicon Image 2008-ban jelentette be, hogy az USB és a HDMI csatlakozók egyesítésével egy olyan univerzális port megalkotásán munkálkodnak, mely az adatátvitel és töltési funkciók mellett HD tartalmak megjelenítésére, valamint 7.1 csatornás hanganyagok lejátszására is alkalmas. Ez az MHL, és ennek köszönhetően a készülék képes az okostelefonról érkező HD videojelek fogadására és kezelésére, illetve lehetővé teszi a készülék töltését használat közben. Azaz a felhasználó a telefonja segítségével streamelhet nagyfelbontású audiovizuális tartalmakat, amelyeket így közvetlenül a tévé képernyőjére továbbíthat, és még attól sem kell félnie, hogy közben lemerül az akkumulátor. A WL800A két méretben vásárolható meg: a 46 hüvelykes darabért 2330 dollárt kérnek el, az 55 hüvelykes pedig 3180 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés