Sokat tud, de sokba is kerül a zászlóshajónak szánt Toshiba ZG2

A ZG2 sorozatú LCD tévét a japán konszern erődemonstrációnak szánja, ennek megfelelően belekerült szinte minden, ami ma egy tévétől elvárható. Sőt, annál talán még némileg több is, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek szüksége van egy integrált 500 GB-os merevlemezre. Ráadásul a készülék képes USB porton keresztül csatlakoztatott külső adattárolóra is felvenni a különféle műsorokat. Ennek köszönhetően egyszerre hat különféle adást is rögzíthet a felhasználó, mindenesetre nehéz elképzelni, hogy bárkinek erre lenne szüksége.

Toshiba ZG2
Toshiba ZG2

A Full HD felbontást kínáló készülékbe egy IPS panel került, mely képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére, illetve a 2D-3D konverzió is megoldott. Ez utóbbi nem nagy újdonság, viszont a Toshiba azt ígéri, hogy a korábbinál jobb eredményt sikerült elérni ezen a téren, tehát a kétdimenziós anyagok még élethűbben csúsznak át a térbe. Hogy a megszólalással se legyen gond, a gyártó a Yamahával kötött megállapodását kiterjesztette erre a készülékre is. Ennek köszönhetően egy külön, öt hangszóróból álló Yamaha hangrendszer került a tévébe, amelynek szerves részét képezi a beépített mélynyomó.

A ZG2 megkapta a saját fejlesztésű Cevo-Engine technológiát, amely egy komplex szolgáltatásokat, illetve képalkotási eljárásokat tartalmazó rendszer. Az elgondolás lelke egy hétmagos adatfeldolgozó egység, amelyhez egy gyors integrált DRAM társul, illetve egy co-processzor, mely a kép előállításáért felelős algoritmusokat futtatja. A Cevo-Engine része egy beépített automatikus kalibrátor is, amely elméletileg képes a legideálisabb beállításokat saját magától megtalálni. Ez nagyjából úgy működik, mint az eddig is használt kalibrációs alkalmazások, de nincs szükség külön számítógépre. A fejlesztés során a mérnökök arra is hangsúlyt fektettek, hogy szorosabbá fűzzék a kapcsolatot a tv és a felhasználók között, így az új modell képes a profilok létrehozására, és a hozzájuk tartozó beállítások elmentésére, illetve betöltésére. Ebbe például az is beletartozik, hogy a készülék megjegyzi, hogy az egyes felhasználók milyen hangerővel hallgatták utoljára az egyes csatornákat. A beépített kamera képes az arcok felismerésére is, így a rendszer teljesen automatikusan kiválasztja a megfelelő profilt. Sőt, az is megparancsolható, hogy amennyiben senki sem tartózkodik a kamera látómezejében, akkor automatikusan készenléti állapotba helyezze a készüléket.

Toshiba ZG2
Toshiba ZG2

Dizájnban manapság a tévék terén nehéz újat nyújtani, ám itt a talp félholdat idéző kialakítása keltheti fel a figyelmet. A felhasznált anyagok terén is találkozhatunk egy újdonsággal, hiszen a mérnökök egy különleges gyantát is alkalmaztak, amely állítólag taszítja a port. A ZG2 három méretben vásárolható majd meg. A 42 hüvelykes körülbelül 3670 dollárt kóstál, a 47-esért 4770-et kell letenni az asztalra, az 55 colos pedig kereken 6000 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés