Toshiba Canvio Personal Cloud NAS – magán felhőszolgáltatás kompakt csomagban

A Toshiba mostanában nagyon elemében van, tegnap adtuk hírül, hogy érkezik penge, 500 GB kapacitású külső merevlemezük, valamint a NAND Flash memóriával megtámogatott hibrid HDD-ik, de az újdonságoknak ezzel még nincs vége, ugyanis a Canvio sorozatba egy NAS is debütált Personal Cloud néven.


[+]

Megnevezése alapján nem nehéz kitalálni, hogy egy átlagos hálózati adattárolóval szemben a Toshiba jelen esetben a felhős szolgáltatásokra is nagy hangsúlyt fektetett. A Gigabit Ethernet tempójú RJ-45-ös portján keresztül először is helyi hálózathoz csatlakoztatjuk, majd a megfelelő konfigurálás után lehetővé válik, hogy a tárolt adatok ne csak a LAN-on, de az interneten keresztül lényegében bárhonnan elérhetőek legyenek. Ehhez Windows környezetben a Canvio Link szoftver áll rendelkezésre, de ma már a mobil eszközök sem maradhatnak ki a sorból, így Android és iOS operációs rendszerekre a Canvio Link alkalmazást mellékeli.


[+]

Az aránylag kompakt (160 x 79 x 191 mm) szerkezetben csak egyetlen 3,5”-es adattároló fér el, amelyet a gyártó épít be. A Canvio Personal Cloud NAS-ok 2 és 3 TB-os kapacitással kerülnek a boltok polcaira, és belsejükben minden bizonnyal már a Toshiba „saját” gyártmányú merevlemezei pörögnek, amelyek a Western Digitaltól megvásárolt volt Hitachi gyártósorokról gördülnek le.


[+]

A magán felhőszolgáltatás lehetőségén kívül nem sok különlegességet nyújt a hálózati meghajtó, egyetlen USB portján keresztül külső adattároló kapcsolható hozzá, valamint a kor követelményeihez igazodva a DLNA kompatibilis multimédiás berendezésekkel is szót ért.


[+]

A Toshiba Canvio Personal Cloud NAS 2 és 3 TB-os variánsáért rendre 219 és 249 dollárt kérnek, amelyben a 3 év garancia is benne foglaltatik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés