Újabb rekordvékony külső HDD érkezett, ezúttal az ADATA-tól

Hirdetés

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy az a Toshiba büszkén jelentette be a világ legvékonyabb külső merevlemezét, a megszerzett titulust azonban nem sokáig birtokolhatta, ugyanis szinte néhány óra múlva az ADATA ha csak 0,1 mm-rel is, de kegyetlen trónfosztást hajtott végre. A DashDrive Elite HE720 specifikációjában 117 x 79 x 8,9 mm-es kiterjedés és 164 grammos tömeg olvasható, vagyis a 9 mm-es Toshiba Canvio Slimhez képest valóban vékonyabb, viszont a trónfosztott 107 x 75 x 9 mm-es értékeivel összességében mégis kisebb, ráadásul 14 grammal könnyebb is. Azonban ez a konkrét marketingverseny nem a köbcentikről és a mérlegelésről szól, így ezt a csatát első körben a Canvio Slim elbukta.


[+]

A DashDrive Elite HE720 burkolata szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült, amely még egy különleges bevonatot is kapott, így aktív használat mellett sem kell nagymértékű karcolódással számolni. A készülékház csapott éleivel egy picit más formavilággal rendelkezik, mint a Toshiba penge adattárolója, megjelenése azonban hasonlóan elegáns. Működését egy kék visszajelző LED indikálja.


[+]

Belsejében egy 500 GB kapacitású, 2,5”-es merevlemez lakik, a számítógéppel pedig USB 3.0 kompatibilis csatlakozón keresztül kommunikál, vagyis ebből a szempontból egy teljesen átlagos külső HDD, ami természetesen működéséhez külön betáplálást sem igényel. Egyetlen plusz szolgáltatásként talán az USB aljzat mellett található gomb nevezhető meg, amely a mellékelt szoftver megfelelő konfigurálása után lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel biztonsági másolatot készítsünk legfontosabb adatainkról.


[+]

Az ADATA DashDrive Elite HE720 a Toshiba Canvio Slim 115 dolláros indulóáránál olcsóbb, 90 dolláros árcédulával lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés