Még meg se jelent, de máris törölte a 12 GB-os GeForce RTX 4080-at az NVIDIA

A vállalat szerint nem jól nevezték el, amiben persze van némi igazság.

Az NVIDIA az előző hónap második felében leplezte le az Ada Lovelace architektúrára épülő GeForce-okat, amelyek közül a GeForce RTX 4090 már megjelent, a 12 GB-os GeForce RTX 4080-at viszont törölte a cég.

A vállalat szerint erre azért volt szükség, mert rosszul nevezték el a hardvert. Ebben talán van is valami, mivel a korábban kiadott specifikációk alapján a 12 és 16 GB-os GeForce RTX 4080 modellek között igen sok különbség van, konkrétan nem is ugyanarra a GPU-ra épülnek.

A 16 GB-os GeForce RTX 4080 változatlan marad, és november 16-án meg fog megjelenni, noha elképzelhető, hogy mostantól a 16 GB-ra vonatkozó jelzést nem teszi majd hozzá a cég, így nyugodtan lehet szimplán GeForce RTX 4080-nak nevezni.

Arról még nincs adat, hogy mi jön a 12 GB-os GeForce RTX 4080 helyett. A bejelentett, de meg nem jelent termék törlése miatt az NVIDIA még a specifikációkon is változtathat, tehát viszonylag szabad keze van a cégnek a korábban tervezett portfólió átalakítására, és valószínűleg később be is jelentik majd, hogy milyen további döntéseket hoznak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés