Már a Thecus is kínál táblagépet

A Thecus elsősorban hálózati adattárolóiról ismert vállalat, de ez nem jelenti azt, hogy nem dobhatnak piacra egy tabletet. A ThecusPAD egy érdekes koncepció. Alapvetően egy átlagos táblagépről van szó, melyen Android 3.2-es operációs rendszer fut. Extra szolgáltatás azonban a Thecus Utility, mellyel a NAS-on tárolt adatok elérhetők lesznek, illetve magát a NAS-t menedzselni is lehet. Tulajdonképpen a Thecus összekötött két termékskálát egyetlen programmal, így a cég hálózati adattárolói mellé ideális választás lehet a ThecusPAD. Itt fontos képesség lehet a videók streamelése, mely lényegében megoldható a tabletre, illetve a tableten keresztül a HDTV-re.

Más szempontok alapján az újdonság nem valami erős. A 196 x 121 x 13,5 mm-es termék 7 hüvelykes kijelzőt használ, melynek natív felbontása 1024x600 pixel, az érintőképernyő pedig kapacitív multi-touch-os rendszer. A tablet lelke az NVIDIA Tegra 2-es lapkája lesz, aminek két darab ARM Cortex-A9-es processzormagja 1 GHz-es magórajellel üzemel. Az LPDDR2 rendszermemória kapacitása 1 GB, az adatokat pedig 8 GB-os flashmemória tárolhatja, ami kiegészíthető egy 32 GB-os SD szabványú memóriakártyával, illetve az esetleges Thecus NAS is használható.

A terméken van még IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 2.1, GPS modul, egy 5 és egy 2 megapixeles webkamera, valamint a sztereó hangrendszer és a mikrofon sem hiányzik. A kimenetek tekintetében természetesen elérhető lesz a micro HDMI és az USB 2.0-s port is, emellett egy 3,5 mm-es jack alzat is helyet kap a ThecusPAD-on. Az újdonság forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ, de a képességek alapján nem számítunk arra, hogy túl drága masina lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés