Újabb igényes és olcsó tablet a WayteQ műhelyéből

A WayteQ mára nagyon ismert céggé vált a hazai piacon. A cég tabletjei igazán olcsónak mondható megoldások, ám a számos vállalat kínál pénztárcakímélő táblagépeket, így a WayteQ sikere nem csak ebben keresendő. Bizony sokat számít, ha a vételárért cserébe a hardver is egészen minőségi, így nem meglepőek a pozitív tapasztalatok sem az xTAB termékcsaláddal kapcsolatban.

A WayteQ persze addig üti a vasat, amíg forró, így a nemrég megjelent xTAB-100s után máris befutott az xTAB-100is. Rögtön leszögezzük, hogy a 242 x 189 x 9,5 mm-es kiterjedésű, 660 grammot nyomó termék továbbra is 9,7 hüvelykes kapacitív multi-touch-os érintőképernyővel rendelkezik, mely IPS panelre épít, a felbontása pedig 1024x768 pixel. Ezek az adatok már az xTAB-100s verziónál is nagyon impozánsnak hatottak, emellett megmaradt a hagyományos 4:3 képarány is. Az alkalmazott paneltípus természetesen a betekintési szögekre, illetve a színek élénkebb megjelenítésére lesz kedvező hatással, így az xTAB-100is ezen a ponton nagyon kedvezőnek tűnik.


[+]

A változást az új tabletben a korábban alkalmazott Amlogic AML8726-M jelzésű SoC lecserélése jelenti. Helyette a WayteQ egy Rockchip RK2918-as SoC-ot választott, mely egy ARM Cortex-A8-as processzormagot társít egy Vivante GC800 IGP mellé. Előbbi 1 GHz-es órajelen jár, míg utóbbi egység támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, valamint a Full HD-s videók, illetve a Flash 11 gyorsítása is megoldott. A processzor oldalán tehát enyhe visszalépés történt, de ezt bőven kompenzálja a gyorsabb és jobb multimédiás tudással rendelkező IGP. A DDR3 szabványú rendszermemória kapacitása 1 GB lesz, míg az adattárolást egy 8 GB-os flashmemória látja el, melyet ki lehet egészíteni egy nagyobb méretű (akár 32 GB-os) microSD szabványú memóriakártyával is.

A WayteQ xTAB-100is esetében a szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11b/g-s Wi-Fi adaptere, valamint hátul egy 2, míg elöl egy 0,3 megapixeles kamerája. Természetesen az USB port is a rendszer része, továbbá a termék rendelkezik irány- és gyorsulásérzékelővel, 3,5 mm-es jack aljzattal, valamint sztereó hangrendszerrel, ám a HDMI sajnos lemaradt. Jelentősen nőtt azonban az akkumulátor mérete. A 8000 mAh-s egység böngészés mellett öt óráig bírja, míg a videók lejátszása 6 óra alatt emészti fel a rendelkezésre álló telep kapacitását. Kikapcsolt kijelzővel a zenehallgatás 15 óráig oldható meg.

A gyártó a magnézium-alumínium ötvözetű házzal megáldott terméket Android 4.0.3-as operációs rendszerrel szállítja. A bruttó 59 900 forintos ajánlott fogyasztói árú csomag tartalmazza még az előtelepített WayteQ táblamagazint, mely ingyenesen elérhető olvasnivalót biztosít a felhasználó számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés