16 fiókos DAS tornyot villantott a TerraMaster

A Thunderbolt 3 technológiát használó, 288 TB kapacitású eszköz célkeresztjében a kreatív profik vannak, akik kellően mély zsebbel akár 1 PB-ig is nyújtózkodhatnak.

A TerraMaster bemutatta legfrissebb DAS (direct-attached storage) megoldását, a 16 fiókos, két Thunderbolt 3 interfésszel érkező D16 Thunderbolt 3-ast. A 40 Gbps-os adatátvitel jól fog jönni például 4K-s/8K-s videók vágásakor, animációk készítésekor vagy épp CAD-ezéskor, de természetesen a RAID különböző fajtái (0, 1, 5, 6, 10, 50) és a JBOD mód sem hiányoznak a tetején alumínium hordfüleket viselő torony repertoárjából.


[+]

Az újdonság 2,5 hüvelykes SATA SSD-kkel/HDD-kkel és 3,5 hüvelykes SATA/SAS merevlemezekkel egyaránt kompatibilis, és fiókonként 18 TB-os kapacitást képes kezelni, azaz összesen 288 TB tárhelyet tudunk benne munkába állítani, s ha ez nem lenne elegendő, a Thunderbolt 3 nyújtotta láncba kötési lehetőség révén hat D16-ost fűzhetünk tandembe, elérvén ezzel az 1 PB-os határt. A meghajtók hőmérsékleti mutatóinak kordában tartására persze aktív hűtést implementáltak (fióksoronként egy ventilátort), miközben a fájlrendszerek halmazában a FAT16, FAT32, NTFS és EXT4 kvartettjében gondolkodhatunk.


[+]

A várható sebesség tekintetében a gyártó megosztott néhány mérési eredményt; 16 SSD-vel 2817 MB/s-ot kaptak RAID 0-ban Windows operációs rendszer alatt, de RAID 6-ban is megvolt a 2480 MB/s. RAID 5-tel ás 6-tal választhatunk hardveres RAID védelmet, és a ketyerén található USB 3.1 Gen2 aljzat felett megülő, 1.4-es DisplayPortba egy 5K vagy (láncban) két 4K felbontású kijelzőt csatlakoztathatunk. Apple platformon a Thunderbolt 2-es üzem szintúgy támogatott, amennyiben az almás vállalat megfelelő adapterének birtokában vagyunk.

[+]

A 2 éves garanciával megvásárolható termék dobozára 3600 dolláros összegről szóló árcédulát ragasztottak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés