Temérdek játékbeli hibát javít az új Intel driver

A 15.40.25.4463-as verziójú meghajtóval a vállalat hibajavításokra fókuszál.

Az Intel elérhetővé tette a 15.40.25.4463-as verziójú drivercsomagot, amelynek már a számozásán is látszik, hogy egy új, 15.40.25-ös főverzióba tartozik. Bár maga a meghajtó támogatja a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket, nem minden lapka esetében lehet mindegyik Windows verzióra telepíteni. Többek között a Skylake és a Broadwell lapkával az előbb említett operációs rendszerekből mind megfelel, de a Haswell lapkák mellett már csak és kizárólag a Windows 10 operációs rendszer támogatott.

Az Intel továbbra is alapvető igénynek tekinti a 64 bites operációs rendszer meglétét, így 32 bites Windowst a meghajtó csak bizonyos konfigurációk esetén támogat. Például a Skylake lapkával csak Windows 7, Broadwell lapkával csak Windows 7 és 8.1, míg Haswell lapkával csak Windows 10 alatt érhető el 32 bites opció. A Braswell platform esetében 64 biten akármelyik, meghajtó által támogatott Windows jöhet, de 32 biten csak a Windows 10.

Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A WHQL aláírással rendelkező meghajtó a HD Graphics 4200, 4400, 4600, 5000, 5300, 5500, 6000, 510, 515, 520, 530, illetve az Iris Graphics 5100, 6100, 540, 550 és Iris Pro Graphics 5200, 6200, 580, illetve P530 IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető, azaz lényegében a Haswell, a Broadwell és a Skylake lapkákban található integrált grafikus vezérlőkkel kompatibilis, valamint a Braswell platformmal. A mobil termékek esetében persze megjegyzendő, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

A friss driver elsődlegesen a hibajavításra koncentrál. Többek között mostantól a megszűnnek a képi hibák a Just Cause 3, a Forza APEX, a The Witness, az XCOM 2, a League of Legends és az ARK: Survival: Evolved című játékokban, illetve korrigálva lettek a Doom, a Rise of the Tomb Raider, az F1 2015, a Just Cause 3, a The Witcher 3: The Wild Hunt (Hearts of Stone kiegészítő), a Day Z, az ARK: Survival Evolved és az ARMA 3 című alkotásokkal kapcsolatos stabilitási problémák, amelyek a futtatott program összeomlásához vezettek. Mindemellett számos WiDi és Miracast technológiával kapcsolatos problémát orvosoltak a rendszerprogramozók, valamint sikerült javítani azt a bosszantó hibát is, amikor a Windows Explorerben a jobb kattintással egy nagyméretű fájlt jelölt ki felhasználó, ami akár percekig tartó leálláshoz vezethetett. Ilyenkor látszólag lefagyott a gép, de valójában pár perc elteltével újra mozgatható lett az egérmutató.

Mivel az Intel még mindig nem fejezte be az új meghajtóval járó strukturális váltás teljes lebonyolítását, így számos ismert hiba vár még javításra. Ezek közé tartozik, hogy a Rise of the Tomb Raider, a Fallout 4, a FIFA 16, az Act of Aggression, a Mortal Kombat X és a Far Cry Primal hibásan jelenhet meg, emellett a Doom, az Ashes of the Singularity, a FIFA 16, a Batman Arkham Knight, az Assassin’s Creed Syndicate, a Vendetta: Curse of Raven’s Cry és a Quantum Break játékok futtatásakor stabilitási problémák léphetnek fel, illetve a H1Z1: Just Survive és a Fallout 4 esetében fel kell készülni arra, hogy játék közben véletlenszerűen megjelenik a munkaasztal.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának futtatható verziói Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhetők el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le. A telepíthető verzió számozása ugyan 15.40.25.4464-es, de ez csak a telepítőben történő módosítást jelzi, maga a meghajtó nem változott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés