A teljesítményre helyezi a hangsúlyt az MSI új egybegépe

Az MSI bejelentette az AG2712A jelzésű, Gaming sorozatba tartozó LCD-PC-jét, mely igen tempósra sikeredett. A 27 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelző 1920x1080 pixeles natív felbontásra képes, és a felülete érintésre érzékeny, ráadásul tíz ujjal is tapizható egyszerre. A megjelenítő érdekessége a Flickerfree technológia, melyet az MSI vetett be elsőként az egybegépek között. Ez a hagyományos LCD-knél jobban kíméli a szemet, ami nagyon hasznos.

Hirdetés

A 16 kg-os termék belsejében egy Intel HM77-es vezérlőhídja teljesít szolgáltatott, melyhez a 2,4 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos Core i7-3630QM processzor társul 45 wattos TDP fogyasztással. Mivel az MSI játékra tervezte a gépet, így az integrált HD Graphics 4000 vezérlőt letiltották, és a helyére egy AMD Radeon HD 8970M jelzésű MXM modul került 2 GB GDDR5 szabványú VRAM-mal. A rendszer az egy GPU-nak hála nem használ semmiféle szoftveres átkapcsolást, így az AMD meghajtói akkor is telepíthetők, ha az Intel már befejezte az IGP terméktámogatását, így nem tudnak reagálni a szoftveres átkapcsolásért felelős rendszer változásaira. Ez a játékosok számára sokkal hasznosabb funkció, mint szoftveres átkapcsolással nyerhető energiatakarékosság, hiszen egy egybegépnél nem szükséges spórolni az akkumulátor kapacitásával.


[+]

A DDR3 szabványú rendszermemória maximális kapacitása 16 GB lehet, és ezt négy darab kétcsatornás módban üzemelő SO-DIMM memóriamodul biztosíthatja. Az adattárolásról egy 2 TB-os merevlemez gondoskodik, de a gyorsaságot két darab 128 GB-os SSD biztosítja RAID 0-s konfigurációba kötve. Az optikai meghajtó szerepét egy DVD-író, egy Blu-ray kombó, vagy egy Blu-ray-író töltheti be. A rendszer természetesen fel van készítve az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi kommunikációra, és négy darab USB 3.0-s, két USB 2.0-s, illetve egy Ethernet porttal rendelkezik. Emellett kártyaolvasóval, 2 megapixeles webkamerával és sztereó hangszórókkal is felszerelték a tervezők. Opcionálisan igényelhető tunerkártya, valamint rendelhető egér és a billentyűzet is. A tápellátást egy 180 wattos tápegység biztosítja, továbbá a termék felszerelhető szabványos VESA tartófelületre.

A 64 bites Windows 8 operációs rendszerrel érkező LCD-PC forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés