Takarékos és okos az MSI új egybegépe

Az MSI bejelentette, hogy hamarosan megkezdi az AE220 jelzésű egybegép forgalmazását, melyet a vállalat az otthoni, átlagos multimédiás igények kielégítésére szán. Az alapokat az AMD Kabini SoC APU szolgáltatja, így a termék az energiatakarékosság jegyében született meg, amellett, hogy a multimédiás tudása kiemelkedő. Az 561,67 x 410,78 x 93,58 mm-es kiterjedésű 9,27 kg-os újdonság 21,5 hüvelykes LED-es háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik, mely 1920x1080 pixeles felbontást kínál. Természetesen a megjelenítő érintésérzékeny, és rendelkezik a Flickerfree technológiával, aminek hála a hagyományos LCD-knél jobban kíméli a szemet.

Hirdetés

A termék a 15 wattos TDP osztályba sorolt AMD E2-3000-as vagy A4-5000-es SoC APU-kra építhet. Előbbiben kettő, míg utóbbiban négy darab Jaguar mag teljesít szolgálatot rendre 1,65 és 1,5 GHz-es órajelen. A megjelenítésről az E2-3000 esetében az AMD Radeon HD 8280, míg az A4-5000 mellett a Radeon HD 8330 jelzésű, GCN architektúrára épülő IGP gondoskodik. Mindkét modell 128 darab shader részelemmel dolgozik, de előbbi 450, míg utóbbi 500 MHz-es magórajelet kapott. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória kapacitása maximum 8 GB lehet, de alapkiépítésben 4 GB jár a rendszer mellé. Az adattároló szerepét merevlemez tölti be, méghozzá 500 GB-os vagy 1 TB-os kapacitással.

A platform az AMD UVD 3.2-es motorját kapta meg, így kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/XviD, valamint az MPEG-2/4 videók gyorsítását, emellett a 23,976 Hz-es lejátszási mód sem jelent akadályt. Értékes extra a VCE, ami videók gyors transzkódolását biztosítja, emellett a rendszer része még a SAMU, mely tehermentesíti a processzormagokat a védett tartalmak titkosításának feloldása alól, így például a Blu-ray filmek lejátszása esetén rengeteg erőforrás szabadítható fel, továbbá a fogyasztást is nagyon alacsonyan lehet tartani. Az IGP szinte mindent támogat, ami ma elképzelhető, így elmondható róla, hogy kezeli a DirectX 11.2-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenGL 4.3-es és az OpenGL ES 3.0-s API-t, illetve C++ AMP-s és az OpenCL 1.2-es felületet, emellett a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt, beleértve a Flash 11.2-t, a Stage3D-t és a WebGL-t is. Szokásos extraként megmaradnak a videók esetében alkalmazható post-process szűrők és funkciók. Igazi multimédiás mindenesről van tehát szó.

A kommunikációs lehetőségeket az Ethernet és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja, továbbá nem hiányzik a kártyaolvasó, valamint a DVD-író sem. Az aljzatok esetében a vállalat gondoskodik négy darab 2.0-s és két 3.0-s USB portról, emellett beépített 1 megapixeles webkamera, illetve egy 6 wattos összteljesítményű sztereó hangrendszer is integrálásra került, amit a Sound Blaster Cinema technológia hajt meg. Opcionális lehetőség a masina felvértezése egy tunerkártyával, mellyel tévé is nézhető a PC-n. Extra kijelzőre is kivezethető a kép és a hang a HDMI kimenet segítségével. Az egér és a billentyűzet párosáról is gondoskodik az MSI, illetve a 65 wattos tápegység is a csomag része. A termék akár falra is szerelhető, de ehhez külön kell beszerezni a szükséges rögzítőket.

Az MSI AE220 szállítása hamarosan megkezdődik,így hamarosan feltűnhet az üzletek polcain. A fekete és fehér színben érkező terméken előtelepített, 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszer lesz, mely igény szerint frissíthető Windows 8-ra, vagy az októberben érkező Windows 8.1-re. Váltás esetén utóbbit érdemes választani, mivel a hardverben rejlő tudás teljes egészében csak ezzel a rendszerrel használható ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés