Félelmetesen gyors a Team Group új Extreem DDR3 modulja

A Team Group mindig is híve volt az extrém teljesítményt kínáló memóriáknak, de legújabb Xtreem szériás megoldás minden eddiginél túltesz. A DDR3 szabványra épülő, nyolcrétegű nyomatott áramköri lappal operáló memóriamodul a megszokott, alumíniumból készült hűtőbordát kapta. Ez alatt a lapkák effektív memória-órajele egészen pontosan 3 GHz, és ez gyárilag garantált érték. A magas órajelhez képest az időzítés sem annyira rossz, hiszen a CL 11-13-13-35-ös paraméterekkel kell számolni.

A Team Group csak kétcsatornás csomagban gondolkodik, az XMP támogatással rendelkező újdonság Xtreem DDR3 3000 jelzéssel lesz megvásárolható, a szett pedig két darab 4 GB-os memóriamodult rejt. Nagyon fontos kitérni arra, hogy a processzorok memóriavezérlője nem igazán támogat ilyen magas órajelet, így még akkor sem biztos a stabil működés, ha a memória végtére is ezt lehetővé tenné. Ez az alaplap és a processzor oldalán mindenképpen tuningnak számít, és ebből a szempontból sosem lehet biztosra menni. Persze a memóriacsomag a JEDEC által hivatalosan specifikált 2133 MHz-es effektív órajelen is üzemképes, de ez az órajel nyilván olcsóbban is megkapható.

Az élettartam garanciával rendelkező csomag az elkövetkező hetekben kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ, de nem kérdés, hogy nagyon drága megoldással állunk szemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés