Európába is megérkezik a TCL első miniLED tévéje

Az öreg kontinensen TCL X10 néven futó modell kvantumpontos technológiára épül, és várhatóan Android TV rendszerrel jön.

A világ egyik legnagyobb televíziógyártójának számító TCL már korábban bejelentette, hogy idén színre lép egy forradalminak nevezett, úgynevezett miniLED eljárást használó tévével. Ennek sajátossága, hogy a megszokottnál kisebb fénykibocsátó diódákat használnak a háttérvilágításhoz, ezáltal ezekből a többet tudnak elhelyezni a készülékben.

TCL X10
TCL X10 [+]

A konkrét modell Európában TCL X10 néven fut majd, és 75, illetve 65 hüvelykes változatban kerül majd a boltok polcaira. A nagyobban 25 000 LED kapott helyet, amelyeket összesen 1000 egyedileg vezérelhető csoportba osztották, a kisebbnél valamivel kevesebb diódáról és csoportról beszélhetünk. Szóval azért szó nincs arról, mint a MicroLED megjelenítők esetében, hogy minden pixel mögé egy LED-et suvasztanának. A termék kvantumpontos LCD képalkotási technológiára épül, és Európában várhatóan Android TV okostévé rendszerrel érkezik majd. A 4K HDR modell ára átlagosnak mondható, hiszen a 65 hüvelykes verzióért 2000 dollárt, azaz olyan 600 000 forintot kérnek el, a nagyobb pedig 3000 dollárt, tehát körülbelül 890 000 forintot kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés