Szó szerint a Windows feladatkezelőjében fut a Doom?

Elvileg csupán 32 darab 28-magos Xeon Platinum 8180 kell hozzá, a gyakorlatban viszont nagyon más a helyzet.

Hirdetés

Az elmúlt napokban elkezdett terjedni az interneten egy YouTube videó, amely azt mutatja be, hogy miképpen fut a Doom egy olyan konfiguráción, amelyben 32 darab 28-magos Xeon Platinum 8180-as processzor található. Mármint miképpen fut a feladatkezelőben, ugyanis a videó készítője azt állította, hogy egy mag reprezentál egy pixelt, amelyet az éppen szükséges terheléssel színez megfelelőre.

A videó nagyon impozáns, nem mellesleg hihetetlenül vicces, igazán nagy kár, hogy semmi sem igaz belőle. A Windows feladatkezelője ugyanis ennyi logikai szálat nem így mutat, hanem 20 oszlopba rendezi őket, és egy görgetősávval lehet nézni ezek terhelését. Mindemellett képtelenség úgy kialakítani a működést, hogy abból egy előre megtervezhető animáció jöjjön ki, ez érthető módon egyáltalán nem volt prioritás a feladatkezelő fejlesztésekor.

Az érintett felhasználónak persze több ilyen videója is van, és ha a fenti indok nem lenne elég, akkor a Base speed még árulkodó, ugyanis ezt az egyik alkotás Base Speedként jelöli, vagyis a második szó nagybetűvel kezdődik, holott a Windows kisbetűvel írja. Ezt a videót még nem sikerült korrigálnia. Emellett más árulkodó nyomok is vannak arra, hogy itt hamisítással van dogunk, de kétségtelen, hogy jópofa a koncepció. Látható, hogy az embereknek is tetszik, persze valószínűleg sokan nem is tudják, hogy ez csak egy szimpla animáció, és egyáltalán nem a feladatkezelő valós működése.

Azóta történt

Előzmények

  • DOOM Eternal teszt

    Az örök háború legújabb állomása, avagy a Doom az eredeti idővonalnak megfelelően visszatér a Földre, hogy itt is láncfűrész-élre hányjon pár ezer démont.

  • Hangulatfokozó előzetest kapott a DOOM Eternal

    Alig egy hónapot kell már csak várnunk és visszatérnek a démonok, akik immáron a Földön is garázdálkodnak.

  • Így kezdődik a DOOM Eternal

    Az IGN egész hónapban a játékkal foglalkozik, így nekik köszönhetően belenézhetünk a folytatás első 10 percébe.

  • DOOM: Eternal képcsokor érkezett

    A tavasszal érkező folytatás a tervek szerint mindenben megpróbálja lekörözni a 2016-os előző részt.

Hirdetés