Hirdetés

Szemkiverős monitorral vakít a BenQ is

Nem elég, hogy meghajlították a 31,5 hüvelykes EX3200R-t, de mindezt eléggé alacsony felbontással párosították.

Nem a BenQ az első és egyetlen gyártó, ahol a tervezők a fejében megfordult, hogy ~32" hüvelykes Full HD felbontású monitort kell a piacra dobni, ami (nem lebecsülendő a gyengébben látók igényeit) alig 70 ppi pixelsűrűséget eredményez. Csinál ilyet a Gaba, az LG és a Samsung is, ám ebből a trióból a Samsung az egyetlen, amely az ívelt kialakítást is bevállalta, legalábbis eddig, mivel a BenQ bejelentette az EX3200R modellt, ami hasonlít a Samsung C32F381FWU monitorra.


[+]

Több mint biztos, hogy a 3000:1 kontrasztarányra és 144 hertzes frissítésre képes panelt is a Samsungtól szerezte a BenQ, hiszen pár hónappal ezelőtt beszámoltunk az LTM315HP01 cikkszámú panel érkezéséről, amiből nem csak az említett Samsung C32F381FWU-ban használt alacsonyabb frissítésű változat, hanem a BenQ által választott 144 hertzes kiadás is létezik. Más pedig egyelőre nem gyárt ilyet. Természetesen a cég nem hagyta ki az AMD FreeSync kompatibilitással kapcsolatos ziccert sem, így ezt is beépítették a repertoárba. A gyártó kihangsúlyozza, hogy kijelzője nem csak játékra, hanem szórakozásra is használható, és kifejezetten támogatják a 24p-s, 25p-s és 30p-s lejátszást.


[+]

A betekintési szögek 178/178 fokosak, a válaszidő 4 ezredmásodperc, a színtér pedig sRGB, PWM nélküli LED háttérvilágítás mellett. A V-alakú állvány túl sok állítási lehetőséget nem tartogat, pusztán dönthetőségre ad lehetőséget, illetve leszerelését követően VESA fali konzolra is felszerelhetővé válik a kijelző. Csatlakozókból DisplayPort 1.2a, mini DisplayPort és HDMI 1.4 áll rendelkezésre, továbbá a fejhallgató számára is biztosítottak egy kimenetet.


[+]

Sajnos a BenQ EX3200R ára nem ismert, de a Samsung kijelzőjéből kiindulva 110 000 forint környékére várható, attól függően, mennyi felárat kérnek a 144 Hz-ért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés