2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Szállítási nehézségek a videokártya-gyártóknál

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Ati-news.de

A tajvani DigiTimes internetes oldal információi szerint szállítási-gyártási gondokkal küzd a két legnagyobb grafikus kártya-gyártó cég.

Az ATI-nak (az nVidiának is) jelentős gondokat okoz az elmúlt hónapokban a csúcs videokártyák iránt megnövekedett kereslet. Az ATI jelenleg például kizárólag csak az OEM-partnereinek szállítja ezeket a termékeket. Szerencsés vállalat ebből a szempontból az IBM, a NEC, a Dell Computer és a Hewlett-Packard. Rossz helyzetbe került viszont a Gigabyte, a CP Technology és az Info-Tek Corporation. Ezek a cégek ugyanis csak a megrendelt mennyiség felét kapták és kapják meg mostanában az ATI-tól.

A Dell vállalathoz kapcsolódik a hír, miszerint a Radeon 9700 TX, Radeon 9700 Pro és Radeon 9800 Pro videokártyákhoz letölthetővé vált a cég oldalairól egy prebéta Catalyst 3.3-as verziójú, Windows XP operációs rendszerhez való driver. Az első tesztek azonban azt mutatták, hogy jobb várni a hivatalos Catalyst 3.3-ra, a prebéta verzió ugyanis alig, legfeljebb 4-5 százalékkal gyorsabb, mint az előző 3.2-es kiadás. A "valódi" Catalyst 3.3-ra még két-három hétig várni kell.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.