Meghosszabbítja termékciklusát az ATI?

A Business Week című lapban megjelent információ szerint elképzelhető, hogy az ATI 18 hónapról 24 hónapra hosszabbítja meg a termékciklusát (ez a főciklusra vonatkozik, amibe például egy R300-R350 váltás nem tartozik bele). A változás előnye a kiforrottságban jelenne meg. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy amennyiben a cég így dönt, kénytelen lesz az évi átlagos 10 százaléknál jóval nagyobb mértékűre megemelni a kutatási-fejlesztési költségvetését is.

Idézet a hivatalos nyilatkozatból: "Az ATI-nak jelenleg 19 százalék a részesedése a videokártya-piacon, az nVidia 32 százalékot, míg az Intel (integrált megoldásai révén) 28 százalékot mondhat magáénak. A maradék 21 százalékon a kisebb gyártók és termékeik (Matrox, 3DLabs, SiS, S3, Trident, Kyro-II, bár domináns részben itt is az S3/SiS integrált chipsetek szerepelnek) osztoznak."

A konkurens nVidia továbbra is ragaszkodik a jelenleg alkalmazott 6 hónapos ciklushoz (ami persze nem csak a főciklust tartalmazza, és igazi generációváltás az nVidiánál is jóesetben csak évente van).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés