Az új firmware után tönkremehet a nem hivatalos dokkolókban a Nintendo Switch

Az érintettek tudnak a problémáról, és megpróbálják kezelni a helyzetet, de az adatoknak búcsút inthetnek a felhasználók.

A Nintendo Switch nemrég kapta meg az 5.0-s firmware-t, ami számos újítást kínált a konzolhoz, így nyilván sokan telepítették is. Nem mindenki járt azonban szerencsésen, ugyanis a harmadik féltől származó dokkolókkal elkezdett furcsán viselkedni a Switch, majd idővel teljesen le is állt. Erre a jelenségre számos, Nyko Portable dokkolót használó játékos panaszkodott, de hasonló hibajelzést a FastSnail dokkolóival is tapasztaltak az érintettek. Az Insignia dokkolóival azonban elvileg hibátlan a működés, bár a kis minta alapján nehéz biztosat mondani ebben az ügyben.

A pórul járt felhasználók tulajdonképpen elvesztették az adataikat, hiszen maga a Switch a kezdeti hibák után már be sem kapcsolt. A Nintendo cseréli a garanciális gépeket, de a vállalat az egyik érintettnek azt mondta, hogy az adatait nem valószínű, hogy vissza tudják állítani, így minden tárolt játékmentés elveszett. A Nyko is elemzi a problémát, és a cég úgy gondolja, hogy a probléma azzal kapcsolatos lehet, ahogy a konzol továbbítja az AV kimeneti adatot a külső kijelző felé. Ennek megfelelően dolgoznak a megoldáson, és a hibás eszközöket természetesen cserélik.

A harmadik féltől származó dokkolók egyébként kifejezetten népszerűek a Switch konzolhoz, ugyanis a Nintendo hivatalos megoldása jó esetben 90 dollárba kerül, de mivel sok helyen kevés van belőle, így esetenként felmegy az ára. Ezzel szemben például a Nyko nem hivatalos dokkolója 50 dollárért is elérhető, ami sokak szerint még mindig drágának számít a céljához és tudásához képest, de jobb opció nem igazán van. Ráadásul nem egy felhasználó azért veszi meg a Nyko kiegészítőjét, mert a Nintendo saját dokkolójában nem lehet a konzol kijelzőjén játszani töltés közben, ugyanis ez ki van takarva. A Nyko megoldása azonban képes erre is, ami egyfajta plusz szolgáltatás.

A Nintendo az eset kapcsán hivatalos közleményt adott ki, amiben a cég leírja, hogy nem vállalnak felelősséget a nem licencelt, vagyis a nem hivatalos Switch kiegészítők működéséért, így azt javasolják a felhasználóiknak, hogy csak hivatalos eszközöket vásároljanak a konzolhoz. Ez egyébként nem azt jelenti, hogy a fenti probléma nem lesz javítva, mivel ehhez valahol a konzol gyártójának is érdeke fűződik, függetlenül attól, hogy nem vállalnak felelősséget bizonyos kiegészítőkért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés