SVED őszi partnernap I.

A SVED Zrt. hagyományos őszi partnernapját ezúttal új helyszínen, az ERIX irodaházban rendezte meg. Mint médiapartner, ismét részt vettünk az előadássorozaton, melyen a SVED Zrt. kiemelt gyártópartnerei képviseltették magukat egy-egy rövid előadással. Az egész napos program során bemutatták a negyedik negyedév újdonságait, illetve hasznos tanácsokkal és információkkal szolgáltak a viszonteladó partnerek számára. Minket elsősorban az új termékek, szolgáltatások foglalkoztattak.

Détár Imre vezérigazgató köszöntőjét Diczházi Dezső kereskedelmi igazgató bevezetője követte, melyből megtudhattuk, hogy milyen lényeges változások várhatóak még idén a cég életében. Hamarosan megtörténik a Babylon szótár-alkalmazás disztribúciójának felvétele, illetve megjelennek a kínálatban a Microsoft által ajánlott Jabra headsetek. Az egyes előadásokon külön is bemutatott újdonságok mellett megjelent a Nero 8-as verziója, illetve a BitDefender 2008 AntiVirus, Internet Security és Total Security. A Microsoft újdonsága, az Office Communications Server 2007, mely a Microsoft IP telefóniára képes vállalati megoldása, magával hozta a Dialogic Media Gateway, vagyis a DMG4000-es széria piacra dobását.

Weiler Árpád a tőle már megszokott, vidám stílusú prezentációban ezúttal az OKI nyomtatókhoz járó plusz szolgáltatásokra helyezte a hangsúlyt. Bemutatta a gyártó megoldásait a különféle egyedi nyomtatási lehetőségekre a kifejezetten OKI nyomtatókhoz fejlesztett Template Manager 2006 szoftver segítségével, mely megkönnyíti a speciális formátumú dokumentumok, például CD címkék, névjegyek, bannerek nyomtatását. A PrintSuperVision egy ingyenes, webes alkalmazás, amely lehetővé teszi a hálózatba kötött nyomtatók minden részletre kiterjedő rendszerfelügyeletét, adatfigyelését és jelentések készítését, akár nem OKI nyomtatók esetén is. A Print Controllal nyomtatási korlátozásokat állíthatunk be a különböző felhasználói csoportok számára. A WebPrint az Internet Explorerbe beépülő alkalmazás, mely egyes weboldalak nyomtatását optimalizálja. További újdonság, hogy a multifunkciós nyomtatókba immár faxot is építenek, illetve mostantól az OKI 3 év garanciát, helyszíni üzembe helyezést vállal termékeire.

A Kerio előadása formabontó volt: Miroslav Kren, a gyártó cseh képviselője 20 perc alatt meggyőzte a SVED Zrt. egyszerű ügyfelet alakító termékmenedzserét, Hegedűs Ádámot arról, hogy a Kerio megoldásait használva minden igénye teljesül. A Keriótól két terméket forgalmaznak, a MailServer és a WinRouteFirewall programot. A MailServer program egyszerűen telepíthető, bárhonnan elérhető, Linux vagy Mac OS alatt is használható levélkezelő, amely lehetővé teszi a megosztott naptárkezelést, szinkronizálást windowsos mobil eszközökkel (kiegészítő csomaggal Symbiannal is), illetve a távoli törlést. A Kerio tűzfalprogramja szintén rendkívül felhasználóbarát alkalmazás, amellett, hogy nagy biztonsággal véd a támadások ellen, alkalmas a fájlmegosztók kiszűrésére, a felhasználók nethasználatának naplózására és korlátozására is. Futtatásához még szerver sem szükséges, hagyományos PC-re Windows XP alá is telepíthető.

A Konica Minoltát Enzsöl Gábor képviselte. Ő az új modellek bemutatására fókuszált, ami nem meglepő, hisz több új nyomtató is jelent vagy jelenik meg mostanában kínálatukban. A KM nyomtatók vezérlőjének, az Emperon kontrollernek elkészült az 5.1-es változata, mely még gazdaságosabb és jobb minőségű nyomtatást tesz lehetővé, gigabites hálózatot kezel, teljesen HP-kompatibilis, továbbá saját fejlesztésű PostScript-támogatással rendelkezik. A magicolor színes lézernyomtatók közt újdonság a 2490-es modellt felváltó 2590, a vadonatúj 4650EN/DN, és az egyedi azonosítást is lehetővé tevő 8650DN modell. Egyúttal kifutnak az 5430, 5450 és a 2530 névre hallgató nyomtatók. A D betű a modelleknél a beépített duplex egységet jelöli, amely egy különleges technika segítségével ugyanolyan gyorsasággal tud nyomtatni, mint egyoldalas nyomtatás esetén. A pagepro multifunkciós sorozat a 4650EN és 5650EN modellekkel egészül ki; ezek a nyomtatók 550 lapos tálcát kaptak, sebességük rendre 34 és 46 lap percenként, terhelhetőségük 150 ezer, illetve 200 ezer lap havonta. Ez a nyomtatómű olyan népszerű, hogy a Xerox, az OKI, a Tally, a Brother és az Epson is épített rá nyomtatót; a Konica Minolta modelljei annyiban különböznek tőlük, hogy tartalmazzák az új Emperon kontrollert. A környezetvédelemre is gondolnak: használt tonereik díjmentesen visszaküldhetőek a gyártónak, ahol újrahasznosítják őket.

Folytatjuk...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés